Translate

Monday, April 23, 2007

Apar din ce in ce mai multe programele romanesti pentru telefonul mobil ...

ADP Timisoara si firma Piconet au introdus un sistem de plata a parcarii cu ajutorul telefonului mobil. In functie de zona in care se afla, utilizatorul trebuie sa apeleze un numar de telefon cand a inceput parcarea si un alt bip la un numar unic cand a terminat. Taxa corespunzatoare timpului de parcare ii este extrasa automat.

Thursday, April 19, 2007

Harti gratuite pentru telefoanele mobile

Pe site-ul www.map24.com se gaseste o aplicatie online care ajuta orice persoana sa isi calculeze traseul optim catre o anumita destinatie. Hartile rutiere cu principalele sosele si autostrazi din toate tarile lumii sunt disponibile in format electronic, iar aplicatia poate fi instalata si pe telefonul mobil.

Plati direct de pe telefon

Cea mai fierbinte provocare la nivel mondial ce vizeaza acumlarea de bani, vine dinspre cardurile inteligente si telefoanele mobile, care au ajuns sa reprezinte noile instrumente preferate pentru platile electronice in multe parti ale lumii. Astfel, fani echipei americane Atlanta Hawks au testat deja terminalele Nokia (dedicate si relationate cu propriile carduri VISA) la intrarea in stadion si pentru cu,pararae de racoritoare. Companiile Vodafone din Marea Britanie si Citigroup din SUA lanseaza, la randul lor, un serviciu de transfer international d ebani, derulat deja cu succes de compania M-Pesa in Kenya. Sir John Bond, fostul presedinte al grupului bancar HSBC si actualul presedinte al Vodafone UK, a fost pana la urma convins ca sistemele de plati la distanta si telefonia mobila pot converge in mod eficient.

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...