Translate

Wednesday, May 27, 2009

Simplitate la transferul de bani pe mobil.

Cheia mobile bankingului si a transferului de bani pe mobil este in a face acest serviciu cat mai simplu posibil pentru ca marea masa de utilizatori (care nu are cunostinte, curaj si nici timp pentru a invata) sa poata folosi serviciile bancare.

Operatorul japonez NTT DoCoMo va lansa impreuna cu Mizuho Bank servicii de transfer de bani foarte simple prin intermediul telefoanelor mobile.
Un abonat va trebui sa tasteze doar numarul de telefon al celui care va primi banii, iar suma trimisa va fi inclusa in urmatoarea factura de telefonie mobila a expeditorului.Va exista un plafon maxim lunar (se pot transfera max 316 dolari pe luna)
Operatorul vrea sa lanseze serviciile in Japonia in aceasta vara, iar un avantaj va fi simplitatea, fiindca cei care doresc sa trimita bani cuiva nu trebuie sa stie vreun numar de cont, ci pot tasta direct numarul de telefon.

Noi canale TV - Disney Channel, Boom Sport Two si Digi Sport

Compania Walt Disney a anunţat transformarea Jetix România în Disney Channel.
Disney va oferi seriale dublate precum "Hannah Montana", "Phineas and Ferb" şi filme producţie originală, printre care "High School Musical" şi "Camp Rock".
Postul va include şi un Playhouse Disney Block cu mai multe emisiuni distractive pentru preşcolari, bazate pe educaţie, ce includ hituri mondiale precum "Mickey Mouse Clubhouse" şi "Handy Manny".

RDS&RCS a primit licenta audiovizuala pentru canalele Digi Sport 1,2,3 si 4. Compania a achizitionat drepturile TV pentru urmatoarele trei sezoane ale campionatului spaniol de fotbal Primera Division.

Platforma digitală Boom TV, operată de S.C. DTH Television Grup a primit de la CNA licenţa pentru Boom Sport Two, care va fi lansată în acest an.
Boom Sport Two va difuza meciuri din UEFA Champions League, preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială 2010, dar şi meciuri din campionatele Italiei şi Spaniei, meciuri de baschet NBA şi alte competiţii sportive, precum atletism, hochei pe gheaţă, rugby, tenis, motorsport etc.

Tuesday, May 26, 2009

Orda vrea drepturi de autor de 0,5% din valoarea in vama a iPod-urilor si telefoanelor mobile.

In curand vom avea electronice mai scumpe din cauza ca pe langa taxa de timbru verde deja incorporata si acceptata de consumatori, se mai adauga o taxa. Potrivit unei decizii a ORDA, publicata pe 13 mai in Monitorul Oficial , importatorii de telefoane mobile cu memorie mai mare de 64 MB, de MP3 playere si iPod-uri trebuie sa plateasca drepturi de autor de 0,5% din valoarea in vama a acestor aparate.

Astfel, au fost adaugate in lista aparatelor petnru care se datoreaza remuneratia compensatorie pentru copia privata pentru operele reproduse dupa inregistrari sonore sau audiovizuale si telefoanele mobile cu memorie mai mare de 64 MB, televizoarele si magnetoscoapele digitale cu HDD sau mediu de stocare incorporat, aparatele de tip Blu Ray Recorder si HD DVD Recorder, stick-urile de memorie, MP3 playere, MP4 playere, iPod mediaplayer.
La categoria suporturi au fost adaugate cardurile de memorie, discurile Blu Ray si discurile HD DVD.

Pentru aceste aparate si suporturi, importatorii si producatorii trebuie sa plateasca drepturi de autor de 3% (pentru suporturi), respectiv 0,5% (pentru aparate).

Tuesday, May 19, 2009

Mjoy -portal de sms-uri gratuite nelimitate oriunde in lume

Portalul Mjoy a lansat un nou sistem de bonusuri pentru cei care trimit sms-uri gratuite oriunde in lume de pe telefonul lor (mai precis in 153 de tari)
Mjoy spune ca vrea sa rasplateasca userii prin acest program pentru activitatea lor online si sa le ofere noi reduceri pentru serviciile mobile pe care le ofera.

Dinoctombri 2008, mai mult de 155,000 useri au spus ca s-au inregistrat in portal pentru a trimte mesaje sms gratuite , pentru a-si sincroniza contactele si pentru a folosi o noua aplicatie de microblogging numita Post it. Userii pot trimite mesaje sms catre orice destinatie complet gratuit si pot castiga credite navigand prin ofertele publicitare si postand sau participand activ in site-ul de microblogging Post it!

Dupa EVA iata si Egirl pe mobil

In Vodafone live! a fost inclus recent site-ul mobil m.egirl.ro dar care poate fi accesat de pe toate telefoanele inclusiv din retelele Orange si Cosmote.

La fel ca pe site-ul web, versiunea egirl.ro pentru telefoane iti ofera posibilitatea sa vezi ultimele articole adaugate dar si sa te plimbi prin categoriile site-ului, avind implementate optimizarile necesare unei afisari corecte si in timp rapid pe dispozitive mobile.

Aveti acum pe telefon previziuni astrologice, stiri mondene, informatii din moda, frumusete, dragoste, sanatate precum si functia de cautare prin site-ul egirl intr-un format cat mai usor de folosit de pe un telefon mobil.

Rezultate Vodafone

Total numar de clienti 9.588.000 ( 61.7% prepaid)

Clienti noi pe trimestrul 1 (in scadere cu 62.000 fata de 9.650.000 in dec 2008)

ARPU 8 Euro (in scadere de la 9.9 Euro in dec 2008 si 10.4 euro in sept 2008)

ARPU postpaid 16.1 Euro
ARPU prepaid 2.6 Euro

Criza, implicit incetinirea consumului si deprecierea leului au condus la reducerea ritmului de crestere, profit operational fiind de 527 milioane euro, in scadere cu 3,5%

Numarul utilizatorilor 3G in reteaua Vodafone Romania a atins 1.135.260 la 31 martie 2009, ceea ce reprezinta o crestere anuala de 78,3%

Friday, May 15, 2009

Telefon de colectie. Arta si precizie. Pentru cunoscatori.

Atentie pe ce microfon puneti gura...

Reclama Vodafone la tonurile de asteptare -actor Puya !

Vodafone tinteste iar plaja Young!
Va mai reusi rezultatele exceptionale pe acest segment ale lui Connex? Vom vedea. Cert e ca reclama e destul de reusita ! Moga, Simplu, Smiley.. Puya..cine urmeaza? Blaxy Girls?

Thursday, May 14, 2009

Capital, Libertatea si Evenimentul zilei pe mobil.


Divizia de Ziare a Ringier Romania anunta in sfarsit lansarea versiunilor de mobil ale publicatiilor Evenimentul zilei, Capital si Libertatea.
Eu stiu de vreo 2 ani ca se chinuiau sa intre in zona de mobile si uite pana la urma minunea se intampla .
Ringier ofera vizitatorilor portalului mobile Vodafone live! acces catre acest site-uri dar aceste versiuni de mobil pot fi citite si de pe orice mobil cu browser web si conexiune activa la internet( inclusiv Orange si Cosmote) accesand http://m.evz.ro, http://m.capital.ro si http://m.libertatea.ro
La mai multe ! Astep cu nerabdare revistele Bravo , Tv Mania, Bolero si Unica pe mobil! Hai ca se poate.

Tuesday, May 12, 2009

Telefonia fixa pe moarte?

Acum ceva vreme cineva propavaduia moartea telefoniei fixe. Din fericire iata ca mai sunt solutii pentru resuscitarea acesteia si ca daca ai imaginatie poti face roata sa se invarta.

Sa fie o linie directa cu mortii? Cine se baga sa deschida o linie cu valoarea adaugata care sa interconecteze lumea de aici cu lumea de dincolo?. Va dau idei..puteti initia un proiect cu colectarea numerelor de telefon ale decedatilor. Facturarea liniei sa se faca in functie de importanta numelui...sau de departarea in timp a apelului. Alti bani sa dai daca vrei sa vorbesti cu Ceausescu sa-l intrebi unde a ascuns banii din conturi si alti bani sa dai daca vrei sa vorbesti cu Einstein sa-ti mai explice inca o data teoria relativitatii... Daca dispuneti de suficient credit ati putea vorbi si cu Hitler, Stalin, Marilyn Monroe, Elvis, 2Pac, Freddie Mercury , Toma Caragiu sau Stefan cel Mare.
Daca nu aveti imaginatie il puteti apela discret pe bunicu' mort de ceva ani sa va spuna unde a ascuns pensia. Bafta!

Vodafone vrea sa lanseze un magazin de aplicatii online

Vodafone vrea sa lanseze spre finalul acestui an un magazin online unde se vor vinde aplicatii din diverse categorii, stiri, jocuri, calatorii, iar cumparartorii le vor plati prin sistemul de billing al companiei.

Dezvoltatorii sunt invitati sa creeze programe care sa poata rula pe un mare numar de telefoane, iar operatorul va imparti cu dezvoltatorii aceste venituri.

Vodafone va pune la dispozitia dezvoltatorilor kitul software iar magazinul online ar trebui sa fie activ pana la iarna.

Vodafone vrea ca aplicatiile create de dezvoltatori sa fie compatibile cu toate telefoanele din reteaua sa, sperand sa atraga astfel clientii si sa intre in competitie cu ceilalti furnizori de magazine online precum Nokia, Apple, RIM, Palm, Google sau Microsoft.

Monday, May 11, 2009

Aplicatii mobile... Oferte oferte...creste, creste....gratis gratis adica moka moka

1. Producatorul de terminale mobile Samsung a lansat primul portal oficial al companiei in Romania, SamsungMobile.com, si vrea50.000 de vizitatori in prima luna.
2. Aplicatia Urbee a celor de la Metropotam a fost downloadata in 3 trei luni de circa 15.000 ori de pe iTunes Store, magazinul online al companiei Apple.Download-urile pentru iPhone ale aplicatiei inregistreaza astfel "o crestere exploziva" in Romania
3. Hi5 a implementat un serviciu de mesagerie instant, adaugand astfel utilizatorilor posibilitatea de a interactiunea in timp real cu alti oameni din lista lor de prieteni. In Romania, Hi5.com atragea la finele anului trecut 3,5 mil. vizitatori unici reteaua avand pe plan local 2,3 milioane membri inscrisi. Reteaua are versiune mobi si poate fi accesata de pe celular.
4. iMedia lanseaza 2 aplicatii pentru mobile. Aplicatiile sunt dezvoltate in parteneriat cu ad2go pentru doua site-uri din portofoliul propriu, eva.ro si cinemagia
Aplicatia mobila Eva. ro propune urmatoarele servicii: Noutati in timp util adica stiri, Promotii, Horoscop zilnic, Aniversari, Utile, Concursuri, Motor de Cautare, Felicitari pe mobil
Aplicatia Cinemagia propune utilizatorilor mobili stiri despre lumea cinematografica, Programul TV, Concursuri si programul de cinema.

Saturday, May 09, 2009

Al doilea miliard ...

La nivel mondial,cand s-a atins pragul de un miliard de oameni cu acces la internet, Google spunea că următorul miliard va fi atins cu ajutorul telefoanelor mobile.

In Romania numai 6% dintre utilizatorii individuali spun că folosesc mobilul pentru navigarea pe internet direct de pe telefon.

La companii procentul care are ca principal motiv de folosire a telefoniei mobile accesul la internet este de 20%.

85% dintre utilizatori folosesc un singur furnizor de telefonie mobila, 13% au doi furnizori, iar 2% au trei sau patru.

77% dintre clienţii români folosesc o singură cartelă SIM, 17% utilizează două, iar 6% au mai multe. Pe piaţa locală sunt aproape 28 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă, ce corespund unei rate de penetrare la nivelul populaţiei de 128%.

Thursday, May 07, 2009

Pro Sport pe mobil in Orange World

Tinand cont de relatia buna si de lunga durata dintre MediaPro si Orange iata ca operatorul de telefonie si-a exstins oferta de informatie sportiva pe mobil prin lansarea paginii Pro Sport in portalul Orange World.

Zilnic Pro Sport iti ofera doua buletine de stiri, la ora 6 dimineata si la ora 17, cu informatii, fotografii si materiale video. Stirile sunt scrise doar pentru mobil si reprezinta exclusivitati Pro Sport la ora difuzarii.

Evenimentele speciale beneficiaza de update instant pe Pro Sport Mobil in Orange World.

Se pare ca dorinta mea a fost auzita ! (vezi postul Gazeta sporturilor- GSP pe mobil)
Pagina de mobile Prosport poate fi accesata de pe orice mobil (inclusiv Vodafone si Cosmote) introducand in browserul de mobil adresa m.prosport.ro

Super idee pusa in practica de Vodafone! Felicitari !

Vodafone a inceput o campanie de sondare a pietei si evaluare a propriului serviciu de relatii cu clientii.
Ceea ce mi se pare interesant si inovator e faptul ca o face prin intermediul IVR-ului automat folosind facilitatile de Call Center Outbound .
Sistemul outbound initiaza apeluri, in mod automat si ghideaza apelatii intr-un sondaj mobil. Pur si simplu un robot te suna si te intreaba daca esti multumit de ultimele apeluri la serviciul de relatii cu clientii si calculeaza automat inddicatorii bazati pe diferite criterii de evaluare si in functie de raspunsurile si tastele aferente apasate de utilizator
Acest mod de apelare este utilizat atunci cand e vorba de campanii care necesita efectuarea de volume mari de apeluri intr-un timp foarte scurt si numai pentru anumite tipuri de campanii gen “sondaj de piata” unde experienta clientului nu este atat de importanta ca in cazul unei campanii de vanzare.
Ca sfat pentru imbunatatire ar putea sa dea diferite "incentive" pentru cei care termina sondajele.

Trenduri , Trenduri....Richard Moat la T-mobile Anglia !

Deustche Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Europa, l-a numit pe Richard Moat, fostul CEO al Orange Romania, in functia de managing director al diviziei de telefonie mobila T-Mobile din Marea Britanie.
Richard Moat, 54 de ani, a plecat brusc in luna aprilie de la conducerea Orange Romania desi fusese reconfirmat in functie pana in 2010.

Rezultate Cosmote

Cosmote Romania si-a crescut veniturile cu 44,7% in primul trimestru al lui 2009 la 77 mil. euro, comparativ cu nivelul de 53,2 mil. euro din perioada similara a lui 2008.

Profitul operational a fost de 13 mil. euro, fata de o pierdere operationala de 25,8 mil. euro in T1 2008.

Numarul de clienti ai Cosmote a urcat la 6,1 milioane de utilizatori.

Wednesday, May 06, 2009

Vodafone -strategii cu clientii...

Vodafone Romania a lansat *555, un numar expres pentru contactarea departamentului cu clientii de catre utilizatorii care vor sa scurteze timpul de asteptare. Apelul va fi taxat cu 39 de eurocenti pe apel si ofera clientilor varianta de a trece peste meniul interactiv (*222) si conectarea directa catre consultantii Vodafone. Serviciul este disponibil de luni pana vineri, in intervalul orar 08.00-22.00, iar in weekend poate fi apelat intre orele 08.00-18.00. Serviciul clasic si gratuit pentru relatii cu clientii a fost redus cu o ora pe zi.

Inteleg goana operatorilor dupa venituri in conditiile in care concurenta devine din ce in ce mai acerba si consumul de produse telecom din ce in ce mai scazut. Totusi nu sunt de acord cu aceasta abordare desi acceptam in gand ideea ca un serviciu de calitate costa.

Totusi daca am extinde acest concept la tot ce misca am ajunge in situatii ciudate:
1.vrei sa stii tot ce features-uri are telefonul tau? Adica, vrei manualul de utilizare? Costa ! Mai scoate niste bani.
2. vrei ca politia sau 112 sa raspunda intre orele 24- 06 dimineata? Scoate banii.
3. vrei sa-ti spunem ce acte ai nevoie pentru un pasaport? Linie cu taxa adaugata. Costa!
4. Vrei sa eliberam un act , certificat,autorizatie, document etc intr-o saptamana in loc de 1-2 ani? Costa!
5. Vrei sa respiri si intre 16 si 19 precum si miercurea? Costa !
Absurd dar perfect posibil cu trendul asta.

Revenind la linia *222 a Vodafone mi se pare absurd sa platesti daca vrei sa faci scandal ca nu merge un serviciu ca vrei sa-ti previzionezi telefonul, ca nu intelegi de ce ti-au bagat in plus la factura , de ce nu functioneaza myAccount, ca nu merge sa reincarci o cartela, ca vrei sa declari o teapa pe telefon, ca...etc...etc

Inteleg ca la niste milioane de clienti trebuie sa investesti in resurse si in idei de gestionare a relatiilor cu clientii. Dar e mai usor sa folosesti solutia cea mai simpla: vrei ? nu vrei? -platesti!
E solutia aleasa si de guvern prin introducerea stupida a impozitului forfetar. Nu merge? N-ai bani sa desfiintezi firma? Nu conteaza ! Scoate banu'!

Tuesday, May 05, 2009

Depistarea toaletelor publice cu ajutorul mobilului

Japonezii au inventat un soft pentru telefoanele mobile care ii ajuta pe utilizatori sa depisteze unde se afla cea mai apropiata toaleta publica din orasul in care se afla. Softul " Check A Toilet '' identifica toaletele din garile, parcurile, trenurile sau magazinele din Japonia, mentionand si facilitatile acestora (cum ar fi zonele de schimbat bebelusii)
Cred ca romanii, daca si-ar bate putin capul ar putea sa faca si ei harta acestor toalete din Bucuresti tinand cont ca nici au prea multe de aranjat pe harta.
Iar daca vei cauta un loc in Bucuresti unde sa-ti schimbi bebelusul, cred ca cel mai bun loc e la un orfelinat... Vei primi un bebelus nou nout si fara prea mari cheltuieli!

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...