Translate

Thursday, October 29, 2009

Rezultate Orange

Veniturile Orange Romania au scazut in trimestrul al treilea al anului la 269 de milioane de euro, cu 22,9% mai putin fata de perioada similara a anului trecut, iar pe primele noua luni cu 18,1%, la 800 milioane de euro, de la 977 milioane de euro in perioada similara din 2008, potrivit datelor publicate joi de compania mama, France Telecom.

Veniturile au scazut in pofida cresterii numarului de clienti, din cauza conditiilor economice dificile si a concurentei din piata.

Orange Romania avea la finele lunii septembrie 10,694 milioane de clienti, cu 4,7% mai multi decat cu 12 luni

Baza de clienti: 10.694.000 , (clienti mobile broadband 2.236.000)
Clienti noi Q3 : 340.000
ARPU : 8.33 Euro
Revenue 269 M Euro

Wednesday, October 28, 2009

Opera Mobile domina piata browserelor de internet mobil.

Cota de piaţă a browserului de internet Opera pentru telefoanele mobile a ajuns la 26,9% din piaţa globală la sfârşitul lunii septembrie, devansând software-ul dezvoltat de iPhone şi Nokia, potrivit raportului publicat de Opera.
Browserul iPhone ocupă locul 2 cu 21,2% din piaţă, urmat browserul de la Nokia, cu o cotă de 20,8%.
Traficul global de date mobile a continuat să crească în luna septembrie, cu 8,7% faţă de nivelul înregistrat în luna august 2009

Tuesday, October 27, 2009

Liber la preluarea Zapp de catre Cosmote

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea S.C. Telemobil S.A. de catre SC Cosmote Mobile Telecommunications S.A, astfel incat compania controlata de grupul OTE are unda verde pentru a incepe integrarea operatorului.

SC Cosmote Mobile Telecommunications S.A si grupul de societati comerciale din care acesta face parte, respectiv Deutsche Telekom, desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice fixe si mobile prin societatile comerciale membre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., SC Romtelecom SA, SC NextGen Communications SRL, Germanos Telecom Romania S.A., SC Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL), precum si prin SC Combridge S.R.L

Wednesday, October 21, 2009

Peste 150.000 de utilizatori si-au portat numerele de telefon

Un numar de 157.041 de utilizatori de telefonie mobila si fixa au trecut, in ultimele 12 luni, la alt operator, fara schimbarea numarului de telefon, reprezentand sub 0,1% din totalul clientilor companiilor de profil, cei mai multi alegand Cosmote Romania, urmata de Vodafone si Orange

In medie, peste 13.000 de utilizatori se folosesc lunar de facilitatea introdusa de ANCOM pe piata de comunicatii in urma cu un an, respectiv isi pastreaza numarul de telefon atunci cand isi schimba furnizorul de telefonie.

Cinci operatori de telefonie mobilă au primit clienţi prin portare, respectiv Cosmote - 38.024, Vodafone - 37.653, Orange - 28.154, RCS&RDS - 1.379 şi Telemobil - 535.

Tuesday, October 20, 2009

Orange, Microsoft şi HTC lansează seria de terminale Windows phone

Orange, Microsoft şi HTC lansează seria de terminale Windows® phone, cu software Windows Mobile 6.5, din care fac parte HTC Touch 2, HTC Touch Pro 2 şi în curând HTC HD2. Un alt model Windows® phone în portofoliul Orange este Toshiba TG01.

Telefoanele din gama Windows® phone facilitează accesul atât la aplicaţiile profesionale, cât şi la serviciile de divertisment mobil pentru o experienţă multimedia completă.

Cu un Windows® phone, utilizatorii au acces direct de la butonul Start la o serie de servicii şi aplicaţii: partajarea de fotografii în reţelele sociale, Adobe Flash încorporat în browserul Windows Internet Explorer şi o aplicaţie îmbunătăţită pentru e-mail. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea să descarce aplicaţii prin intermediul Windows Marketplace for Mobile, să îşi personalizeze telefonul cu teme favorite realizate prin Custom Theme Creator şi să acceseze portalul Orange World printr-o singura apăsare de buton

Monday, October 19, 2009

Numar de conexiuni la internetul mobil.

Datele ANCOM arata ca numarul legaturilor la internet a ajuns la cinci milioane la finele primului semestru al acestui an, de la 3,9 milioane in decembrie 2008 si de la 3,2 milioane in urma cu 12 luni.

Defalcat, accesul mobil la internet numara 2,4 milioane de linii, cu 58% mai mult fata de decembrie 2008, in timp ce avansul pe segmentul accesului fix la Internet a fost de 5% in prima parte a anului, la 2,6 milioane.

Rata penetrarii internetului la 100 de locuitori a ajuns la 12,3% si a crescut cu 1,8% fata de iunie 2008. Raportat la 100 de gospodarii, rata penetrarii Internetului a urcat cu 5,1%, la 32,1%.

Thursday, October 15, 2009

Studiu despre utilizarea telefonului mobil.

In afara de voce si SMS, agenda de contacte este cea mai folosita si ar afecta cele mai multe persoane indiferent de varsta - in conditiile in care 77% dintre respondenti declara ca o acceseaza zilnic, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK Romania.

Ceasul desteptator este folosit zilnic de 35% dintre respondenti apoi playerul de muzica este folosit zilnic sau aproape zilnic de 32% dintre tinerii intre 18 si 24 de ani

Bluetooth si infrarosu este folosit saptamanal de 41% dintre tinerii intre 18 si 24 de ani si doar de 11.8% de catre cei cu varsta intre 25 si 34 de ani", potrivit raportului GfK.

Tinerii sub 24 de ani ar fi cei mai afectati de privarea de telefonul mobil - acestia utilizeaza zilnic aproximativ 3 functii ale telefonului lor - in vreme ce persoanele cu varsta peste 35 de ani se declara a fi cel mai putin afectate de o astfel de privare. Aceasta categorie de romani se rezuma la a utiliza doar o functie suplimentara a telefonului mobil.

Studiul GfK Omnibus a fost realizat pe un esantion de 1000 de respondenti, reprezentativ la nivel national. Rezultatele acestuia arata ca aproximativ 75% din populatia Romaniei de peste 15 ani detine telefon mobil, iar in mediul urban proportia de utilizatori se ridica pana la 85%.

Friday, October 09, 2009

Ia suta de mii de euro de la Vodafone ! Premii in valoare de 1 milion de Euro!



Dezvoltatorii si olimpicii nostri au posibilitatea sa castige bani frumosi din dezvoltarea de aplicatii pentru mobile.

Vodafone vrea sa impulsioneze dezvoltarea de aplicatii pentru mobil (widgets) si organizeaza un concurs cu premii incredibile. ( deocamdata e anuntat in UK)

3 membrii ai juriului din fiecare filiala a Vodafone va alege 3 castigatori a cate €10,000, €15,000 and €25,000. Apoi, pana la sfarsit vor mai fi 24 de castigatori care vor fi anuntati pana in 15 Aprilie 2010.

Apoi vor fi 2 concursuri la care aplicatiile pentru telefon vor fi (8 tari participante) vor fi supuse pentru votul public din care se va face un top al aplicatiilor. Votarea va fi inchisa pe 14 Mai 2010.

Locul 2 cel mai votat va castiga €25,000, si aplicatia cea mai votata va castiga inca €75,000.

Castigatorul va fi anuntat in mai 2010 . Mai multe detalii aici

Intrebarea retorica este : Stiti cat va castiga Vodafone din aceste aplicatii daca da premii de un milion de Euro si probabil mai cheltuie niste milioane in campania de promovare ?

de cel putin 30-40 de ori mai mult.

Apropos de sinuciderile de la France Telecom

Mai jos este un comics referitor la sinuciderile de la France Telcom( Orange). As putea adauga ca e valabil si pentru companiile din Romania ( indiferent ca sunt operatori sau alte multinationale) si ca sa fiu mai precis, in loc de acea legitimatie ati putea scoate buletinul de identitate al oricarui roman.

Atentie deci..daca va ataca cineva si va cere banii sau viata pe afara, scoateti buletinul, va citi Romania si va lasa in pace :) ( nu de alta dar multi dintre compatrioti stiu sa recunoasca un buletin eliberat in tara de bastina...)


Thursday, October 08, 2009

Securitatea si Politia mobila si Virtuala...

Securitatea celor care sunt conectati la lumea noua petrecandu-si o mare parte din timp in fata computerului sau cu mobilul la ureche incepe sa intereseze cat mai multe guverne si organizatii. In timp ce senatul francez intentioneaza sa interzica folosirea telefoanelor mobile de catre elevii din scoala primara si generala nu numai pentru a-i lasa sa se concetreze pe scoala ci si pentru a-i proteja impotriva violentelor, iata ca nemtii sunt si mai pragmatici. Federatia germana a politiilor de investigatii criminale doreste crearea unui numar de telefon special sau asigurarea accesului direct la politie pentru utilizatorii de internet, asa cum se intampla cu numarul 110, destinat denuntarii imediate a delictelor si situatiilor de urgenta.

Suntem si noi in linie! Dupa cum se stie, in Romania, Politia Capitalei a lansat proiectul “zona messenger” prin care raspunde la intrebari utilitare adresate de bucuresteni si va lua probabil si buzz-uri de urgenta...Aici daca aveti nevoie

Si ca sa aratam ca ne preocupa subiectul Orange, Politia Romana, revista Autoshow si Renault Romania au si campania “ESTI ASTEPTAT ACASA, IN VIATA!”, initiativa care si-a dorit incurajarea responsabila a folosirii telefonului mobil in timpul condusului.
In timp ce conduci utilizatorii care te suna pot auzi :
“Sunt comisarul sef Christian Ciocan si iti recomand sa folosesti cu responsabilitate telefonul mobil cand esti la volan. Respecta legea si foloseste telefonul in timpul condusului numai daca este prevăzut cu dispozitiv tip mâini libere. Esti asteptat acasa, in viata!”

Nu mai zic ca in 3 iulie 2006, Politia Romana si Orange Romania au semnat un protocol de colaborare care avea ca obiect trasmiterea in sistem streaming live direct pe telefonul mobil a imaginilor preluate de la sistemul de supraveghere video a traficului de pe DN1 catre toti clientii Orange.

Pot sa spun ca avem initiative si ca suntem destul de avansati in domeniu insa pacat ca nu prea avem drumuri, pasaje, benzina pentru Loganuri si nici destui politisti pregatiti care sa ne apere fizic si virtual.

Tuesday, October 06, 2009

Interes mare pentru e-mail pe mobil si dezvoltare de soft pentru mobile

In timp ce Microsoft a anuntat recent ca a blocat accesul la mii de conturi ale serviciului de web e-mail Hotmail din cauza unui atac de phishing iata ca gigantul nu s-a speriat prea tare si a lansat noul sistem de operare pentru telefoanele mobile, Windows Mobile 6.5 care va integra si serviciul de e-mail mobil. Lansarea vrea sa elimine cat de cat avansul Apple şi Google în cursa pentru supremaţia pe piaţa de software pentru telefoane.

De altfel ideea cu mailul mobil e la moda atata vreme cat si IBM lansează un serviciu de e-mail pentru companii bazat pe platformă web, intrând astfel în competiţie cu Google Apps. Si acest serviciu a suferit de asemenea recent mai multe întreruperi.

Iata ca si Romania se dezvolta in aceeasi directie. Vodafone Romania a anuntat recent lansarea unei noi solutii de e-mail mobil, Vodafone E-mail Plus.

Cu Vodafone E-mail Plus, utilizatorii pot accesa atat contul de e-mail al companiei, cat si contul personal de Gmail, Hotmail sau Yahoo. Vodafone E-mail Plus ofera avantajele tehnologiei push e-mail, mesajele din Inbox fiind trimise automat, in timp real, pe telefonul mobil, fara a fi nevoie de sincronizare prealabila cu computerul. In plus, noua solutie este usor de configurat pe telefonul mobil si nu necesita un server de e-mail sau alte investitii suplimentare in infrastructura.

Clientii isi pot accesa cu usurinta e-mailul, agenda si calendarul si se pot conecta la Internet, oriunde si oricand, direct de pe telefonul mobil.

Vodafone E-mail Plus este disponibila clientilor la un tarif lunar de 6 Euro (fara TVA), ce include 200 MB trafic de date national - 100 MB pentru e-mail si 100 MB pentru navigare pe Internet. Traficul suplimentar este taxat cu 0,2 Euro / MB.

Thursday, October 01, 2009

Cosmote Private Wire- solutii pentru clientii business

Noul serviciu se adresează cu precădere companiilor medii şi mari care sunt interesate să îşi optimizeze costurile de comunicare între numerele de telefon mobile şi fixe.

Clienţii corporate au posibilitatea să contracteze serii de cate 10/100 de numere fixe sau multipli ai acestora, în funcţie de necesităţile lor de comunicare.

Serviciul de telefonie fixă al COSMOTE, Private Wire, permite utilizatorilor să îşi integreze soluţiile de comunicare între flotele mobilă şi fixă, să ofere aceeaşi extensie pentru un număr de telefon fix şi mobil al aceluiaşi utilizator.

Serviciul permite alocarea unui sistem de numere scurte în companie, precum şi restricţionarea/permiterea diverselor tipuri de apeluri atât de la posturile fixe cât şi de la cele mobile.

Noul serviciu este disponibil exclusiv prin intermediul echipei de vânzări directe a companiei.

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...