Translate

Wednesday, February 29, 2012

ING se misca- Aplicatie de plata a facturilor descarcabila din Android si iTunes.

ING e o banca destul de interesanta ce se misca frumos in domeniul tehnologiilor. Dupa multe experimente cu NFC si dezvoltari de alerte sms si site-uri mobile vine cu o noua experienta frumoasa. Astfel banca a lansat o o noua versiune a serviciului Home’Bank prin intermediul careia, direct de pe telefonul mobil, se poate face plata utilitatilor fara a accesa serviciul de Internet banking.

Pentru iPhones si Android se poate accesa gratuit dupa 1 martie 2012 . Astfel prin serviciul Fast Pay integrat in aplicatie, utilizatorii pot scana codul de bare de pe factura cu camera foto a telefonlui, iar datele de plata vor fi incarcate automat. Astfel, dupa confirmarea tranzactiei de catre utilizator, aceasta va fi efectuata. Serviciul este disponibil pentru plata facturii utilitatilor la toti marii furnizori din Romania, iar pentru a il utiliza, utilizatorii trebuie sa fie clienti ING Home’Bank si aiba un smartphone.

Monday, February 27, 2012

Smartphone cu cu video-proiector integrat : Samsung Galaxy Beam

Foarte tare! Galaxy Beam este un smartphone modern care in plus are un mini-proiector care poate proiecta imagini cu o diagonala de peste un metru. Dupa cum arata prezentarea pe perete se vede destul de bine. Telefonul va di disponibil in această primavara si daca tehnologia va satisface dorintele iubitorilor de telefoane va da semnalul unui trend. Cam asta lipseste in acest moment.

Atat de mult asteptatul iPhone 5 nu va putea sa vina cu ceva mai putin atragator. Daca se va incarca wireless va fi cam greu sa sutina un mini - proiector. Dar cine stie? Poate ca tehnologia o ia inaintea imaginatiei....

Thursday, February 23, 2012

Veniturile Cosmote in stagnare

Veniturile Cosmote România au stagnat anul trecut la 468 milioane euro, iar profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a urcat cu 35,8%, la 100,1 milioane euro, deşi numărul clienţilor companiei a scăzut cu 5,7%, la 6,5 milioane.

Numarul clienţilor Cosmote Romania (inclusiv Zapp) era de 6,5 milioane la finele anului trecut, iar ratia dintre postpaid cu prepaid este de 23.1 la 76,9 %.

In trimestrul IV veniturile Cosmote România au crescut cu 3,9% fată de perioada corespunzătoare a anului trecut de la 121,5 milioane euro la 126,2 milioane euro.

Wednesday, February 22, 2012

Rezultate Orange Romania

Orange Romania avea 10.262.065 milioane de clienti (SIM-uri valabile), in scadere cu circa 2,2% fata de un numar de 10,5 milioane utilizatori la sfarsitul lui 2010. Totusi nr de clienti a inregistrat o crestere cu peste 78 000 de noi clienti fata de trimestrul anterior.

In 2011, Orange România a obţinut venituri de 937 milioane de euro, din care 239 milioane de euro în ultimul trimestru. Desi veniturile au scăzut cu 3,6% fata de 2011, ultimul trimestru evidenţiază o tendinţă de revenire a veniturilor totale, cu o descreştere de doar 1,6% comparativ cu perioada corespunzătoare anului trecut.

Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 euro.

Tuesday, February 21, 2012

Vodafone a lansat site-ul pentru mobil m.0salvamont.org

Vodafone a lansat site-ul pentru mobil m.0salvamont.org cu informaţii despre vreme, trasee turistice, partii de schi si cabane localizate in zonele montane din România.Pe site poate fi verificata starea vremii si evolutia acesteia direct de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Mobi site-ul poate fi accesat din portalul Vodafone live! sau direct la adresa m.0salvamont.org.

Acesta este disponibil din toate retelele, clientii Vodafone avand traficul gratuit pentru navigarea pe site. Site-ul este actualizat de echipa Dispeceratului Salvamont Braşov si echipele Salvamont din toata ţara.

Friday, February 17, 2012

Parcare prin SMS si la Bucuresti...momentan doar la Ateneul Român

Acum ceva vreme ...adica prin anul 2006 ,Realitatea anunta cu mare pompa ca incepe EPOCA SMS-ULUI iar clujenii vor plati parcarea prin SMS. In Timisoara exista un astfel de sistem de foarte multa vreme si pare foarte bine pus la punct adica TelPark.
De prin 2008 vorbeam despre acelasi sistem de parcare

Iata ca si la Bucuresti vine tehnologia putin mai greu (adica in 2012 faza de teste) si acum poti plati parcarea in Bucuresti direct cu telefonul mobil Orange, simplu şi rapid, prin SMS la 7577.

Se poate cumpara o ora de parcare cu un simplu SMS la 7577, tarif 0,40 euro/SMS. Pentru abonamente, la emiterea facturii se adaugă TVA. Dacă trimiţi mai multe SMS-uri vei avea atatea ore disponibile câte SMS-uri ai trimis. Pentru a primi loc de parcare pentru o masina poti trimite un SMS cu numărul de inmatriculare, exemplu: B34ABC

Pentru ca inca este in faza de experiment ai loc de parcare momentan doar la Ateneul Român, de luni până duminică, între 06:00-22:00. Daca cei de la primariile din Bucuresti vor fi multumite de cum functioneaza sistemul probabil acesta se va extinde.

Vei primi prin SMS confirmarea de plata a parcarii pentru numărul auto solicitat, precum şi ora pana la care ai acces. Cu 5 minute înainte de expirarea timpului de parcare, vei primi un SMS de atenţionare. Dacă vrei sa prelungeşti perioada de parcare, trimite cate un SMS la 7577 pentru fiecare ora in plus dorita.

Thursday, February 16, 2012

Platforma de reincarcare directa top-up la bancomate

Pamimai Distribution, o firma romaneasca, a lansat o platforma de reincarcare directa top-up la bancomate pentru cartelele de telefonie mobila la Orange, Vodafone si Cosmote atat prin direct top-up cat şi prin e-voucher.

Se poate incarca instant orice cartela telefonica cu suma dorita, introducând doar numarul de telefon pentru care se doreste incarcarea. Sistemul e-voucher presupune elibererarea unei chitante ce contine codul si suma cu care se face reincarcarea, pentru activare fiind necesara contactarea operatorului: Orange, Vodafone sau Cosmote

UniCredit Tiriac Bank este primul partener care ofera prin cele aproximativ 460 de ATM-uri si 98 de BNA-uri noul serviciu de incarcare direct top-up.

Thursday, February 09, 2012

Orange si Mediafax lanseaza o pagina de mobil dedicata zilei Sfantului Valentin

Mediafax si Orange Romania, in parteneriat cu Elicom si Media Sat, lanseaza cu ocazia Valentine's Day o sectiune noua in categoria Timp Liber din Portalul Orange pe mobil.

Pe mini-site ce va putea fi accesat doar de pe telefonul mobil prin Portalul Orange se gasesc cele mai frumoase maxime si poezii de dragoste, wallpapere si screensavere gratuite pentru personalizarea telefonului mobil precum si cele mai interesante informatii legate de Ziua indragostitilor.
Sunt disponibile SMS-uri de dragoste pentru partenerul de viata, idei romantice de Valentine's Day, tehnici de seductie si horoscopul zilnic pentru cuplu.

Cosmote pierde prima pozitie din portabilitate in favoarea Vodafone- rezultate Vodafone

Cosmote pierde si prima pozitie din aleagerea clientilor de a se porta in alta retea. Anul acesta Vodafone a convins mai multi clienti sa se porteze in reteaua lor mobila.

Iata topul operatorilor cu cereri de portare finalizate pentur numere atrase din alta retea.

Vodafone - 168.181 numere
Cosmote - 163.459 numere
Orange - 146.942 numere
RCS&RDS - 4.582 numere
Telemobil (Zapp) - 719 numere


Vodafone Romania a anuntat ca a ajuns la peste 8,32 milioane de clienti la sfarsitul lui 2011 in scadere cu 3,1% (circa 270.000 de utilizatori).

Numarul utilizatorilor de Internet pe mobil a crescut cu 77% , fata de trimestrul anterior. Veniturile de Internet pe mobil au crescut cu 33% fata de trimestrul anterior.

ARPU mobile a avut valoarea de 7,3 euro la 31 Decembrie 2011, in crestere cu 1,4% fata de trimestrul anterior.

Proportia Prepaid / Postpaid la 31 decembrie 2011 era de 59% la 41%

Wednesday, February 08, 2012

Tiesto, faimosul DJ olandez isi lanseaza o aplicatie dedicata pentru mobile.

Tiësto a fost primul DJ din lume care a vandut toate biletele pentru un eveniment desfasurat pe un stadion, unde a tinut singur un concert, in fata a 25 000 de oameni, doua nopti la rand. De asemenea a concertat in Romania adus de Cosmote in mai 2007 cand a dat un spectacol extraordinar.

Maine Tiesto isi lanseaza propria aplicatie de mobile, unde fanii sai vor putea accesa content exclusiv alcatuit din melodii noi, fotografii sau continut video nemaivazut pana acum.

Mai jos este un video promotional disponibil pentru mobil, cu un stream al unui concert avut in LA la Home Depot Center . Poti accesa pagina lui Tiesto si afla detalii la www.InTheBooth.com


10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...