Translate

Wednesday, September 17, 2014

15 idei interesante pentru viitor

Am gasit un articol interesant care sintetizeaza si colecteaza o serie de idei interesante despre viitorul apropiat , idei ce au circulat deja pe net.
De la proiecte de energie,  spatiu, sanatate , transporturi sau invatamant sunt idei care ne arata in ce directie si cum vor schimba lumea in urmatorii 10-20 de ani.

https://www.linkedin.com/pulse/article/20140715195205-45714856-15-big-ideas-innovations?trk=mp-edit-rr-posts

Cred ca marea problema a viitorului este cum sa organizeze, sa structureze, sa analizeze si sa gestioneze cantitatea mare de informatii importante pentru omenire si la nivel micro (adica pentru fiecare dintre noi). Informatiile vor fi libere sa circule in toata lumea si ganditi-va doar la celelalte 3 sferturi din populatia lumii care nu are in acest moment acces la internet dar care va produce continuu si din ce in ce mai multa informatie.
Adica exact problema de Big Data (punctul 8) in care informatia va fi manipulata si organizata si conform intereselor politice.

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...