Translate

Friday, November 29, 2019

La ce ne ajuta 5G? Emisiune de VR realizata la calitatea viziunii unui ochi uman. Acum.


5G ne va oferi foarte multe oportunitati. Pe unele nu suntem inca in stare sa ni le inchipuim insa in momentul in care vor aparea primele servicii vom reusi sa inventam altele derivate care sa utilizeze aceste capacitati.

Compania finlandeză Elisa susține că a relizat pentru prima data o emisiune de realitate virtuală la calitatea viziunii unui ochi uman. Elisa promite în februarie emisiuni VR similare la MWC2020 în Barcelona.


Ochelarii VR de la Varjo au fost folositi de Elisa impreuna cu o retea  5G și o soluție cloud 5G . Ochelarii sunt proiectați pentru uz industrial ceea ce înseamnă că au o rezoluție mai mare decât kitul pentru consumatorii obisnuiti. Compania susține că a ajuns la calitatea imaginii egală cu 64 de ecrane Full HD.

Realitatea virtuală devine atât de reală încât este greu de  deosebit de imaginile din viata de zi cu zi. Posibilitatea de a produce videoclipuri cu „rezoluția ochilor umani” și de a-l transmite peste 5G ar putea permite „teleprezenta  perfect naturală peste tot în lume”. 

Inchipuiti-va ca vom putea intr-un fel sa ne teleportam oriunde e nevoie sau oriunde ne dorim. O transmisie VR de la o interventie sau o sedinta cu partenerii din China si apoi una de pe o plaja superba in care sa te relaxezi o jumatate de ora dupa care sa revii la realitate va fi ceva normal. La ritmul in care evolueaza tehnologia e posibil sa nu mai distingem realitatea de lumea virtuala exact ca in filme.

Cele mai multe avantaje le vor avea companiile. Bineinteles ca industria de divertisment va exploda insa acest serviciu va fi util si pentru corporații cu multe sarcini diferite și atunci când 5G va deveni ceva obisnuit, aceste posibilități se vor multiplica.

Introducing GPT-4o

Cu lansarea lui Chat GPT-4o  OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...