Translate

Wednesday, March 07, 2007

Venituri Orange si Vodafone pe 2006

Din Zf aflam ca Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a incheiat anul 2006 cu venituri de 1,082 mld. de euro, in crestere cu 24,4% fata anul 2005, conform rezultatelor financiare auditate publicate ieri de France Telecom, actionarul majoritar al companiei.

Compania nu a publicat date referitoare la nivelul profitului pe anul trecut. In 2005, Orange Romania a obtinut un profit brut de 324,4 mil. euro, la o cifra de afaceri de 870 mil. euro.

Orange avea la sfarsitul anului trecut un portofoliu de 8,043 milioane de clienti, in crestere cu 18% comparativ cu decembrie 2005. La sfarsitul anului 2006, Orange Romania avea 383.000 de clienti EDGE si 3G. Investitiile Orange in dezvoltarea filialei din Romania se ridica la peste 1,2 miliarde de euro, anul trecut fondurile fiind directionate in principal in extinderea retelei 3G, care acopera in prezent peste 20 de orase, a retelei EDGE, extinsa la nivel national, precum si a canalelor de distributie.

France Telecom a inclus Romania pe lista pietelor cu cele mai ridicate rate de crestere din 2006, alaturi de tari ca Egipt, Republica Moldova, Polonia si Slovcia.

Principalul concurent al Orange de pe piata locala este Vodafone Romania, care a anuntat pentru anul trecut venituri de peste un miliard de euro si un numar de 7,717 milioane de clienti. France Telecom a anuntat ca profitul net al grupului a scazut anul trecut cu 28%, la 4,13 mld. euro, de la 5,7 mld. euro in urma cu un an, pe fondul masurilor de restructurare si al presiunii asupra preturilor pe pietele de telefonie fixa si mobila.

Veniturile aferente anului trecut, calculate in termeni comparabili, au urcat cu 1,2%, la 51,7 miliarde de euro.

In pofida profitabilitatii mai mici, France Telecom, cel mai mare operator francez de telecomunicatii, care detine operatorul de telefonie mobila Orange, intentioneaza sa mentina dividendele din acest an la nivelul de 1,2 euro pe actiune. "Faptul semnaleaza ca France Telecom spera sa faca o achizitie sau cel putin lasa optiunea deschisa", a declarat un analist din Londra.

Grupul a mai anuntat ca va continua sa urmareasca noi achizitii, in regiuni precum Orientul Mijlociu, Africa si Asia, unde ritmurile de dezvoltare sunt mai ridicate decat in Europa de Vest.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...