Translate

Friday, January 25, 2008

Portabilitate si carti.

Vesti bune de la ANRC. In curand posesorii unui numar, in telefonia mobila, se vor putea transfera de la o societate la alta pastrand-si numarul. Portabilitatea va intra in vigoare din 21 octombrie si se refera atat la telefonia mobila cat si la cea fixa. ANRC precizeaza ca in momentul transferului clientul va putea sa isi pastreze numarul de telefon fara sa achite o taxa. Companiile de telefonie au obligatia de a asigura informarea utilizatoriilor cu privire la reteaua in care se afla un anumit numar si la tarifele percepute pentru numarul respectiv.

Fara nici o legatura cu postul de mai sus ci mai degraba cu postul anterior legat de imginatie, inventica si inventatori, am descoperit astazi o carte prezentata de Dan C Mihailescu in emisiunea lui de la Pro Tv " Omul care aduce cartea" . Mie mi s-a parut geniala iar universul construit in jurul acelor imagini este extraordinar.




Jacques Carelman si-a pus mintea la treaba si a alcatuit un compendiu implauzibil. O galerie de articole care nu exista nicaieri, o oferta suprarealista si buimacitoare. Pentru lamurirea cititorului, obiectele sunt desenate cu migala, mergandu-se pana la planse color in cazul exponatelor de prim-plan. In plus, cei interesati pot gasi pe fiecare pagina explicatii pseudotehnice despre felul cum pot fi folosite toate aceste ciudatenii.
Jacques Carelman ISBN 978-973-50-1906-8traducere deRadu Naum2007editia I21x29,5 cm188 pagini Catalogul obiectelor de negasit , rasul lumii

Cartea se deschide cu un patrat mare alb- reprezentand .....– Un cutit fara lama, caruia ii lipseste manerul....

...mai cuprinde....:

Foarfeca care are taisul in exterior
Sticla pentru betivi--- din material buretos care absoarbe continutul.
Umbrela pentru tarile secetoase-cu materialul in sus
Clepsidra antisenectute- cu bolovani in loc de nisip.
Ce-ati zice de un ceainic pentru masochisti, cu toarta plasata chiar sub gura?
Dar de un leagan fixat in perete?
Dar de o scara pentru schiopi?
Dar de un aparat de inchis conservele la loc?
Dar de o umbrela care protejeaza de ploaie o alta umbrela?

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...