Viitorul e mai aproape... Enciclopedia mobila.
In Go4IT am dat peste un articol referitor la enciclopedia viitorului - binenteles o enciclopedie la purtător.


Poti sa cutreieri lumea şi să gasesti noi şi noi puncte de atracţie dezvăluite si completate cu informatii despre locul în care te afli şi clădirile din zonă prin simpla orientare a dispozitivului către punctul dorit. Conceptul este departe de a se concretiza mai ales cu tehnologiile actulae. Dispozitivul constă dintr-un ecran transparent ce are capacitatea de a scana obiectele către care este orientat, de a le recunoaşte, iar apoi de a prelua şi afişa din baza de date informaţiile despre punctele respective. Mai mult decât atât, ecranul sensibil la atingere va permite chiar şi selectarea unei anumite porţiuni din zona respectivă (de exemplu etajul unei clădiri sau un cuvânt dintr-un text) pentru a obţine şi mai multe detalii.


De ce n-ar fi incorporate aceste tehnologii intr-un telefon mobil? Am vazut pe telefonul propriu cum camera foto, pe baza unui software scaneaza imaginile si te conecteaza automat la un link dedicat pe net. De ce n-ar fi acest software imbunatatit si conectat la o baza de date comuna -Google Maps si Wikipedia? Eu cred ca viitorul e mult mai aproape.

Comments

Popular posts from this blog

Kilo, Mega, Giga, Tera, Peta, Exa, Yetta...si viata eterna...

Nume de retele wireless haioase...Publicitatea la indemana tuturor.

Sonerii Gratuite- Free Ringtones, Free Screensavers, Free Wallpapers, Advertised - Free Mobile Games, Aplicatii, Jocuri Free