Translate

Tuesday, April 22, 2008

Jocuri de la Orange, Vodafone si Cosmote.
















Orange are in prezent peste 1.000 de jocuri disponibile in portalul care poate fi accesat de clientii companiei de pe telefonul mobil, de zece ori mai multe decat la data lansarii. In 2007, numarul de utilizatori pentru categoria jocuri din portalul Orange World a crescut cu 193%, in timp ce numarul de jocuri descarcate a crescut cu 185%. Veniturile Orange din furnizarea de jocuri prin portal au crescut cu 144%, a declarat Oana Comanescu, Content & Multimedia Division Manager la Orange Romania. Operatorii telecom se vor concentra pe furnizarea de continut (muzica, sport, film, televiziune, jocuri) pe mobile, scopul urmarit fiind atat obtinerea de venituri suplimentare, cat si fidelizarea bazei de utilizatori. "Piata creste odata cu cresterea veniturilor utilizatorilor, care aloca astfel sume mai mari pentru serviciile de continut. Operatorii experimenteaza astfel si noi modele de business precum publicitatea si productia de continut", a spus Comanescu. Cele mai descarcate jocuri de pe portalul Orange au fost anul trecut Need for Speed ProStreet si Real Football 2007. Oficialii Orange au facut aceste declaratii in contextul deschiderii unui nou magazin in complexul Baneasa Shopping City. Vodafone, cel mai mare rival al Orange de pe piata locala, furnizeaza de asemenea continut multimedia pentru clientii sai prin portalul Vodafone Live!.


Descărcarea unui joc costă între 3 EUR şi 4 EUR (fără TVA), în funcţie de jocul pe care ai ales să îl descarci. Pentru a intra în categoria Jocuri trebuie să îţi activezi serviciul Vodafone live! apelând departamentul de relaţii cu clienţii Vodafone la *222. Traficul asociat descărcării unui joc este gratuit la fel ca si in cazul celorlalti operatori Orange si Cosmote. De asemenea Vodafone a anuntat ca utilizatorii pot descarca prin telefonul mobil cel mai noi album Madonna, inaintea lansarii acestuia pe piata, programata pentru data de 28 aprilie 2008. Clientii Vodafone vor putea urmari gratuit, atat de pe mobil, cat si pe pagina web a companiei, concertul care va fi sustinut de artista in New York pe 30 aprilie 2008. Tariful pentru descarcarea pieselor din portal este 1,5 euro/piesa (fara TVA).





Modelul de business pe care il dezvolta Cosmote pe segmentul de jocuri este diferit de ceilalalti operatori facandu-l deocamdata, unic in piata. In portalul i-mode , utilizatorii COSMOTE care se aboneaza la oricare dintre site-urile de jocuri special dimensionate pentru i-mode pot descarca pe telefonul mobil toate jocurile oferite de un partener fara a avea o restrictie impusa de numar sau costuri pe unitate din site-ul ales. Astfel, prin intermediul serviciului i-mode, utilizatorii au access la toate jocurile oferite de un anumit furnizor platind numai contravaloarea abonamentului lunar catre acesta, de maxim 2 euro/luna (fara TVA) pentru fiecare site. Procedura le ofera libertatea de a alege jocurile favorite, de a schimba oricare dintre jocuri si de a descarca unele noi, fara alte costuri suplimentare pentru fiecare joc utilizat. De xemplu in site-ul i-mode al Gameloft , utilizatorul poate descarca si juca intr-o luna peste 30 de jocuri cu un abonament de 2 Euro.



In prezent, utilizatorii i-mode au la dispozitie jocuri dezvoltate de companii internationale de renume - Gameloft, EA Games, Zenops, G-mode, Nancy Games, se pot juca cu personaje populare precum Sonic si Necocci sau pot testa noile aparitii de la Sega. In functie de optiunile fiecaruia, utilizatorii i-mode pot alege intre jocuri precum Greu de ucis 4, Real Football, Street Basketball, , Gangstar: Crime City, Asphalt: Urban GT2, Chessmaster, Ibiza Beach party, Desperate Housewives, Paris Hilton’s Diamond Quest, Prince of Persia, King Kong, Miami Nights: Singles in the City, Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent, Platinum Sudoku, Jumping Ninja, Banana Monkey, Space Harrier, Renault F1 Team, X-Raid Corona Rally, Krystaloids, Alive & Fearless, Puyo Pop sau Bowling
Partenerii Cosmote adauga in fiecare luna jocuri noi in site-urile proprii i-mode pentru ca utilizatorii sa aiba la dispozitie o gama larga de jocuri si sa descopere intotdeauna ultimele noutati si achizitii.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...