Aplicatiile conteaza !

Un nou trend pe piata dispozitivelor mobile se contureaza datorita faptului ca utilizatorii, atunci cand vor sa-si cumpere un telefon nou, nu prea mai sunt fascinati de specificatiile tehnice. Ei se gandesc mai mult la numarul si pretul aplicatiilor pe care le pot instala dupa achizitie.

La Barcelona Nokia va lansa un magazin virtual de unde utilizatorii Nokia cu sistem de operare Symbian vor putea achizitiona aplicatii pentru telefoanele lor dintr-un magazin online similar cu Apple iTunes - App Store.

Un magazin online va lansa si Blackberry, aplicatiile urmand a fi disponibile pentru modelul Storm

Si Microsoft intentioneaza sa ofere noi programe si servicii pentru telefoanele mobile, inclusiv un "bazar online" pentru aplicatii software. Serviciul MyPhone, destinat utilizatorilor de telefoane mobile cu sistemul de operare Windows Mobile va permite backup-ul datelor detinute pe mobil intr-un spatiu virtual incluzand date precum SMS-uri, evenimentele din calendar, e-mail-uri, imagini, fotografii si documente. Pentru inceput, serviciul va fi accesibil unui numar limitat de utilizatori.

De asemenea Microsoft va lansa in curand ultima versiune a Windows Mobile, numita Windows Mobile 6.5 care, potrivit surselor, va avea "o interfata mult mai sofisticata". Cota de piata la nivel mondial a Microsoft pe segmentul de smartphone-uri a crescut in 2008 cu 13,3% fata de 11% in anul anterior, insa Apple si-a triplat cota de piata de la 3% la 9%, in aceeasi perioada,

Comments

Popular posts from this blog

Kilo, Mega, Giga, Tera, Peta, Exa, Yetta...si viata eterna...

Nume de retele wireless haioase...Publicitatea la indemana tuturor.

Sonerii Gratuite- Free Ringtones, Free Screensavers, Free Wallpapers, Advertised - Free Mobile Games, Aplicatii, Jocuri Free