Translate

Thursday, November 12, 2009

Ochelari ...la moda


Daca grupul japonez NEC a realizat un sistem vizual şi sonor de traducere instantanee engleză-japoneză şi japoneză-engleză, ce permite conversaţia în limba maternă cu un interlocutor străin iata ca mai sunt si alti ochelari exceptionali. Prototipul pentru traducere constă într-un dispozitiv portabil asociat unor ochelari fabricaţi de compania japoneză Brother, care proiectează o imagine pe retină cu traducerea a ceea ce spune interlocutorul. Ochelarii, care se pot combina cu un telefon mobil, vor putea îndeplini mai multe aplicaţii dand posibilitatea de exemplu unui turist că un anumit bloc din Tokyo găzduieşte un restaurant unde se serveşte sushi, chiar dacă nu poate vedea strada ori nu înţelege niciuna dintre indicaţiile în japoneză.

Pentru ochelarii din video-ul urmator


...nu pot sa spun decat ca nu sunt inca in piata insa pot fi in curand cu tehnologiile japoneze si cu bazele de date ale Google.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...