Translate

Tuesday, November 15, 2011

Google Music Store semneaza cu marile case de muzica . Zara implementeaza tehnlogia RFID

1. Google Music Store va intra in forta pe piata de muzica digitala foarte curand, Google incearcand sa convinga mai demult marile companii din industria muzicala sa i se alature in lupta cu iTunes .

In final Google a reusit sa semneze cu mai multe case de discuri printre care Universal Music Group, EMI, Universal, Sony, Merlin şi Warner. Mişcarea îi asigură un catalog muzical destul de mare si posibilitatea de a furniza un serviciu de tip cloud computing, care le va permite utilizatorilor sa-si acceseze colecţia muzicală de pe orice browser. Strategia e bineinteles cu bataie lunga si-i are ca tinta pe detinatorii telefoanelor si tabletelor cu Android.
Interesant este daca muzica localizata si in special cea romaneasca va avea loc in aceasta faza in Google Music Store . Oare marile case romanesti de muzica Mediapro,Cat Music,Roton, Intercont, Electrecord si restul vor incheia contracte de distributie cu Google? Manelele vor fi oare la vanzare prin Google Music Store?

2. Noile tehnologii nu cuceresc doar domeniul muzical sau al serviciilor ci patrund adanc in lumea reala, palpabila, deschizand noi oportunitati.
Grupul Inditex deținătorul brandurilor Zara, Pull & Bear, Berska și Massimo Dutti spune adio codului de bare de pe etichetele produselor va folosi tehnologia RFID (identificare prin frecvență radio) care se bazează pe stocarea și identificarea datelor fara atingere, la distanta, prin unde radio avand astfel un control mai bun asupra vanzarii si o gestiune in timp real a stocurilor.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...