Translate

Tuesday, July 03, 2007

Mobile Banking ?

Am citit recent un articol despre cărţile de credit ale viitorului in revista Go4IT . Acestea cica vor avea display propriu, care îţi permite să îţi consulţi în permanenţă balanţa finaciară şi suma de bani disponibilă. Cardul foloseste tehnologia RFID (Radio Frequency Identification), ce utilizează undele radio pentru a detecta automat dispozitivul (de către un receptor special) în momentul în care se doreşte efectuarea unor plăţi. Astfel, cardul nu mai trebuie “trecut” prin clasicul cititor, el fiind indentificat uşor de la câţiva metri distanţă. Cu ajutorul ecranului alegem suma ce trebuie plătită şi confirmăm transferul, care se va desfăşura integral wireless, simplu şi comod. Ca mijloc de securitate, dispozitivul este echipat cu un cititor de amprentă, pentru ca nimeni să nu îl poată utiliza în afara proprietarului său.



Personal mi se pare o aberatie sa dezvolti ceva in directia asta. Atata vreme cat japonezii folosesc current mobilul pentru a face plati fara prea mare efort , de a scana produse si a afla informatii complete despre ele dupa care le pot plati, eu cred ca acest card cu display nu are nici un rost. Exista mobile banking chiar si in Romania si nu mai dureaza mult pana o sa implementam si noi in telefon cardul bancar. La ce ar mai fi nevoie de un card bancar cu display? Ar fi la fel ca un televizor LCD cu diagonala mare dar alb negru.

Tendinta aceasta este clar data de stirile care ne invadeaza. Ganditi-va numai: Omul de afaceri mexican Carlos Slim a devenit cea mai bogata persoana din lume, cu o avere estimata la 67,8 miliarde de dolari, surclasandu-l pe liderul anterior al clasamentului, fondatorul Microsoft, Bill Gates. Cresterea de 27%, in perioada martie-iunie, a cotatiei actiunilor America Movil, cel mai mare operator sud-american de telefonie mobila, controlat de Slim, determina o diferenta de 8,6 miliarde de dolari intre averea mexicanului si valoare activelor detinute de Bill Gates.
Deci runner-ul Telecom a depasit gigantul IT. In momentul in care bancile lumii isi vor baga coada si vor trai in simbioza perfecta cu lumea mobila putem spune ca domeniile IT, Constructii, Biotehnologie sau orice alt domeniu economic vor fi lasate in urma din pct de vedere al randamentului financiar. Bancherii sunt inca ( si vor mai fi multa vreme) stapanii lumii dar in curand vor fuziona cu industria telecom si IT si vor da nastere unor Money - Cyborgi indistructibili.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...