Translate

Friday, November 23, 2007

Dupa ce ne-au batut la fotbal ...









....Bulgarii ne-o iau inainte si cu mobile bankingul.

Compania System for Electronic Payments (SEP) din Bulgaria a anuntat ca este pregatita pentru demararea unui sistem national mobil de plata electronica bazat pe tehnologia GPRS.Oficialii companiei au anuntat ca au primit o licenta de operare din partea bancii centrale, care a recunoscut oficial sistemul mobil de plata electronica. SEP devine astfel al treilea operator national de plati electronice din Bulgaria, alaturi de Bankservice si Borica, precum si primul operator de plati electronice prin intermediul telefoanelor mobile. Conform reprezentantilor SEP, primele teste ale serviciului vor incepe in luna mai a anului viitor, atunci cand celelalte organizatii implicate in proiect (banci, comercianti si operatori de telefonie mobila) vor finaliza integrarea tehnologiilor.
Atanas Sarkov, directorul general al SEP, a precizat ca pentru debutul comercial al serviciului de plata electronica mobila vor fi necesare cel putin trei banci si cel putin doi operatori de telefonie mobila.

UniCredit Bulbank, Banca DSK, Allianz Bulgaria si United Bulgarian Bank si-au exprimat interesul pentru noul sistem de plati, iar SEP deja dezbate cu cei trei operatori nationali de telefonie mobila din Bulgaria modul in care serviciile vor fi implementate. Contul fiecarui utilizator al serviciului de plati electronice mobile este asociat cu un portofel electronic personal", care poate fi configurat in functie de preferintele de plata ale fiecarui utilizator, astfel incat sa se poata asigura securitatea conturilor individuale.

SEP va percepe un comision pentru fiecare tranzactie efectuata, nivelul acestuia fiind intre 0,30 si 0,80 leva (15-41 eurocenti) in cazul platilor a caror valoare depaseste 20 de leva (10,25 euro). Pentru microplati, comisionul va fi sub 0,10 leva (5 eurocenti) per tranzactie

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...