Translate

Thursday, May 22, 2008

Spamm-urile pe mobil si lansarile comerciale

Iata ca Vodafone a fost amendata cu 1.000 lei pentru savarsirea contraventiei de prelucrare nelegala de date personale, si cu 5.000 lei pentru savarsirea contraventiei prevazute de art. 13 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Devine astfel prima si singura companie amendata pentru spam pe mobil pana in prezent. Oficialii Vodafone sustin ca a fost vorba de o campanie de marketing si o eroare de sistem si ca, de atunci, nu au mai existat alte cazuri. Reamintesc faptul ca Vodafone Romania a mai fost amendata anul trecut cu 6.000 lei pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate pe telefonul mobil.

Mie personal mi se pare ca aceasta stire aparuta in media romaneasca cu mare tam-tam, in loc sa stirbeasca imaginea companiei, intareste ideea ca Vodafone e prima care a lansat telefonia in Romania, ca a lansat prima 3G-ul , ca a fost prima care a facut spamm...bla bla bla..Ba mai mult... la amenzile pe care le-a luat ( 1000 lei si 5000 lei ) pe care si le ia orice butic de la colt ca n-a maturat in fata vitrinei , mi se pare ca aceasta iesire e una de bun augur pentru ei mai ales ca motoarele de cautare indexeaza stirile si ies mereu in fata ca uleiul pe apa..Ca sa merg mai departe cu ideea ,aceasta stire mi se pare un semnal bun in piata pentru a convinge companiile si partenerii ca spamm-ul sms e cea mai buna, mai ieftina, mai targetata, mai moderna mai rapida metoda de promovare a unui produs sau serviciu..

Si ca sa fac o comparatie, se apropie lansarea prin sms a albumului "Vama" . Trupa Vama lanseaza, pe 22 mai, albumul “Vama”, un album cu 11 piese. Pe 22 mai, "Vama" va fi lansat prin sms, in prima actiune de acest gen din Romania. Contra sumei de 4 euro + TVA, fanii pot trimite un sms cu "VAMA", primind, in schimbul acestuia, un cod. Introducand codul pe site-ul oficial al trupei, www.vamamusic.ro, fanii vor putea descarca albumul. In perioada 22-29 mai, albumul va putea fi downloadat atat in format mp3, cat si wav. Lansarea prin sms va fi urmata, pe 6 iunie, de un show de promovare care va avea loc la Arenele Romane, de la ora 20.30.

Si daca pentru acest acest eventual spamm as vrea sa spun//" NU am chef aaazii" .. credeti ca ma aude cineva?

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...