Translate

Monday, June 30, 2008

Vodafone si Mobile Advertising-ul

La nici cateva zile dupa postul cu modelul advertising based iata ca Vodafone iese in piata cu o oferta concreta si coerenta. E un inceput si Vodafone nu se dezminte cu pioneratul. Lanseaza concepte noi insa s-ar putea ca pe parcurs sa fie depasiti de Orange si in acest domeniu. Operatorul Orange a mai incercat modelul de business bazat pe advertising insa din cauza ca nu a convins l-a lasat momentan in planul 2. E adevarat ca nu l-a lansat cu atata convingere ca Vodafone insa cu siguranta ca nu l-au abandonat si il vor relua in forta, asa ca trebuie sa ne asteptam la o lupta aprinsa. Cosmote accelereaza pe jocuri si premii in bani, masini si case, Zapp-ul a iesit si el pe tv cu o oferta noua la Fixtel. In timp ce Orange isi trage sufletul dupa EURO 2008, Vodafone sapa transee pentru o batalie de lunga durata.

Vodafone Romania pregateste lansarea in toamna acestui an a unui pachet complet de servicii de publicitate pe telefonul mobil, partenerii exclusivi fiind agentiile de vanzari de media Arbomedia si Splendid Media Interactive.

Reclamele prin intermediul notificarilor precum si prin SMS-uri sunt servicii disponibile deja, urmand ca cele prin MMS-uri si prin portalul wap Vodafone live! sa fie disponibile din vara, respectiv toamna acestui an. Serviciile vor fi insotite de recompense si se vor adresa doar celor interesati. Vodafone este prima si singura companie din Romania amendata pana acum pentru mesaje comerciale nesolicitate pe mobil.

Canalele mobile vizate pentru reclame sunt: notificarile (in cazul clientilor prepayd, dupa o anumita notificare de reincarcare sau schimbare a unui serviciu va aparea si o reclama), bannere in portalul Vodafone live! (bannerele vor fi adaptate diferitelor modele de telefoane), mesaje sponsorizate (mesaje publicitare care au ca recompensa SMS-uri gratuite), campanii de SMS-uri si MMS-uri, SMS-uri prin intermediul unui portal special (www.youthsms.ro, adresat tinerilor si studentilor. In timpul trimiterii de mesaje scrise, utilizatorii vor fi expusi reclamelor).

Pe langa canalele de transmitere mobile, transmiterea de reclame se va mai putea face si prin postarea de bannere pe site-ului operatorului de telefonie.

"In momentul de fata, sunt disponibile serviciile de prepaid notification si cele de push SMS, urmand ca serviciile de push MMS sa fie disponibile in vara asta. De asemenea, partea de WAP va fi disponibila din toamna. Vom avea un alt eveniment in septembrie in care vom avea pachetul complet si o sa disecam si mai mult aceste oferte. Am vrut doar sa aratam ce pregatim", a declarat Horatiu Dimulescu, manager mobile advertising Vodafone Romania

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...