Translate

Wednesday, May 06, 2009

Vodafone -strategii cu clientii...

Vodafone Romania a lansat *555, un numar expres pentru contactarea departamentului cu clientii de catre utilizatorii care vor sa scurteze timpul de asteptare. Apelul va fi taxat cu 39 de eurocenti pe apel si ofera clientilor varianta de a trece peste meniul interactiv (*222) si conectarea directa catre consultantii Vodafone. Serviciul este disponibil de luni pana vineri, in intervalul orar 08.00-22.00, iar in weekend poate fi apelat intre orele 08.00-18.00. Serviciul clasic si gratuit pentru relatii cu clientii a fost redus cu o ora pe zi.

Inteleg goana operatorilor dupa venituri in conditiile in care concurenta devine din ce in ce mai acerba si consumul de produse telecom din ce in ce mai scazut. Totusi nu sunt de acord cu aceasta abordare desi acceptam in gand ideea ca un serviciu de calitate costa.

Totusi daca am extinde acest concept la tot ce misca am ajunge in situatii ciudate:
1.vrei sa stii tot ce features-uri are telefonul tau? Adica, vrei manualul de utilizare? Costa ! Mai scoate niste bani.
2. vrei ca politia sau 112 sa raspunda intre orele 24- 06 dimineata? Scoate banii.
3. vrei sa-ti spunem ce acte ai nevoie pentru un pasaport? Linie cu taxa adaugata. Costa!
4. Vrei sa eliberam un act , certificat,autorizatie, document etc intr-o saptamana in loc de 1-2 ani? Costa!
5. Vrei sa respiri si intre 16 si 19 precum si miercurea? Costa !
Absurd dar perfect posibil cu trendul asta.

Revenind la linia *222 a Vodafone mi se pare absurd sa platesti daca vrei sa faci scandal ca nu merge un serviciu ca vrei sa-ti previzionezi telefonul, ca nu intelegi de ce ti-au bagat in plus la factura , de ce nu functioneaza myAccount, ca nu merge sa reincarci o cartela, ca vrei sa declari o teapa pe telefon, ca...etc...etc

Inteleg ca la niste milioane de clienti trebuie sa investesti in resurse si in idei de gestionare a relatiilor cu clientii. Dar e mai usor sa folosesti solutia cea mai simpla: vrei ? nu vrei? -platesti!
E solutia aleasa si de guvern prin introducerea stupida a impozitului forfetar. Nu merge? N-ai bani sa desfiintezi firma? Nu conteaza ! Scoate banu'!

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...