Translate

Wednesday, July 22, 2009

Telemedicina pe mobil.

Un articol preluat de pe hotnews releva ca telefonul mobil cu camera foto si microscop cu fluorescenta atasat ar putea fi utilizat pe scara larga in tarile mai sarace pentru detectarea unor boli precum malaria sau TBC-ul.
Datorita telefonului, pozele cu mostrele de sange vor putea fi trimise rapid la mare distanta, iar in tarile dezvoltate oamenii vor fi scutiti de un drum la medic pentru analizele de sange, putand sa trimita doar pozele.

Americanii au atasat un microscop cu fluorescenta la un telefon Nokia cu camera de 3,2 MP, iar ansamblul creat poate fotografia mostre de sange si detecta infectii cu malarie si TBC. Pozele mostrelor de sange vor putea fi trimise la specialisti prin telefonul mobil, iar diagnosticul va putea fi stabilit mult mai repede, astfel ca se pot lua masuri in timp mult mai scurt, decat daca pacientul ar fi trebuit sa strabata distante lungi pentru a da de un doctor specialist.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...