Translate

Wednesday, November 04, 2009

Aplicatie pentru iPhone care poate controla o masina de la distanta.

La un concurs a US Military, cercetatorii unei Universitati din Germania au prezentat o aplicatie pentru iPhone, care permite controlul unei masini de la distanta. Soferul poate actiona volanul, frana si acceleratia printr-o singura atingere a ecranului si schimba directia rotind mobilul telecomanda. O camera video cu emitator plasata la bordul masinii transmite semnalele catre telefon, astfel cel care controleaza masina vede tot ce se intampla in fata vehiculului, ca si cand s-ar afla la volan, asezat pe scaunul soferului si poate sa faca ajustarile necesare pentru ca masina sa vireze, sa ocoleasca obstacole sau sa parcheze.

Daca Mercedes va reusi sa incorporeze tehnologia in masinile sale ne vom trezi in viitorul apropiat ca toate autobuzele de calatori vor fi conduse de soferii care stau la o cafea la Romana si mai baga din cand in cand degetele pe iPhone, intre 2 pungi de seminte si o cafea..:)

Acuma pe bune ca descoperirea tot vine din domeniul securitatii militare, vi se pare ca baietii cu turbane nu au destui bani sa-si cumpere un iPhone? Pai ce atentate cu masini capcana? Au nevoie de un singur telefon american, o "Lada" ruseasca plina de artificii chinezesti si de aplicatia nemtilor...:)

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...