Translate

Monday, March 08, 2010

Primarii care gandesc. Gestionarea locurilor de parcare prin aplicatii wireless

Avand in vedere un studiu din care rezulta ca aproximativ 30% din masinile aflate la un moment dat in trafic se invart in cautarea locurilor de parcare, San Francisco ca multe alte orase aglomerate are probleme si incearca sa diminueze acest trafic.

Diferenta este ca acolo oamenii gandesc si incearca sa rezolve inteligent lucrurile. Primaria a implementat un proiect pilot care prin intermediul unor patratele de plastic insirate de-a lungul unor parcari si care contin senzori electronici si transmit semnale wireless . Astfel se comunica in timp real daca spatiile de parcare sunt ocupate sau nu. Soferul primeste informatia prin intermediul telefonului mobil sau chiar pe ecranul computerului de bord, cu sistemul bluetooth. In plus, senzorii instalati prin parcari mentin fluiditatea traficului.

In Bucuresti de exemplu Primariile trebuie sa se gandeasca mai intai sa construiasca aceste parcari si eventual sa curete noroiul de pe trotuare si sosele. Peste vreo 30 de ani probabil asemenea subiecte o sa apara si pe agenda dupa ce vor rezolva mai intai cu cainii vagabonzi, gropile, mizeria si cozile de la ghiseele unde se platesc parcarile, taxele sau impozitele.

Noi suntem la nivelul anilor 70-80 ( de aia in sectorul 4 ruleaza pe ecrane inca filmele cu Piedone) si nu ruleaza filme mai noi gen:

Celularul,

Terminalul
,

Phone Booth
,

Artificial Intelligence


I Robot etc...

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...