Translate

Monday, December 12, 2011

Suntem spionati cu ajutorul propriului telefon mobil? Eu cred ca da...

Un material publicat de ziarul Gandul ne confirma ceea ce intuiam de mult, insa putini dintre noi cred ca intr-adevar sunt tinte ale acestor tipuri de monitorizare si control in masa.

Telefonul mobil este unealta cea mai utila agentiilor de spionaj care nu mai sunt nevoite sa sparga pereti sa implanteze microfoane si camere video, atata timp cat telefonul personal este aproape mereu lipit de corp, are de cele mai multe ori posibilitati de inregistrare si capabilitati video , posibilitatea de localizare prin GPS si de asemenea capacitate de transfer de informatie prin internet.



De ce-am fi interesanti noi pentru guverne si pentru agentiile de spionaj? Pentru ca in felul acesta pot preveni din timp catastrofe, atacuri teroriste , pot manipula tendinte sociale sau pot controla politic anumite resurse economice sau chiar de imagine.

Prin aceste unelte, anumite grupuri de interese (care pana la urma controleaza guvernele) pot folosi si copia patente si tehnologii, pot utiliza sisteme de management noi, pot fura si implementa sau clona rapid inovatii platite cu ani si investitii grele in cercetare, se pot folosi de resursa cea mai importanta a mileniului : Informatia. Si asta in timp real.

Cu investii mici ( pentru ca telefonul ti-l cumperi singur :) ) acum o pot avea in timp aproape real, o pot structura, localiza, monitoriza si analiza cu puteri de calcul uimitoare (pentru ca folosesc bineinteles si puterea de calcul a computerelor civile )

"Interceptarea în masă a populaţiei nu este doar o realitate, este o nouă industrie secretă care se extinde în 25 de ţări",spune WikiLeaks, incepand o noua serie de dezvăluiri grupate sub numele de Spy Files (Dosarele de spionaj).

160 de firme din întreaga lume vând, absolut legal şi în văzul tuturor, instrumente sofisticate, cursuri de pregătire, viruşi şi programe informatice pentru spionaj.
Clienţii lor sunt guvernele şi serviciile secrete din întreaga lume, iar ţintele sunt de cele mai multe ori civile.

WikiLeaks susţine că unele firme precum SS8 din SUA, Hacking Team din Italia sau Vupen din Franţa fabrică viruşi de tip troian, care preiau controlul asupra computerelor sau telefoanelor personale (fie ele iPhone, Blackberry sau pe sistem Android) şi înregistrează aboslut tot, de la mişcările proprietarului, până la imaginile din camera unde se află acesta.

mai multe detalii si metode interesante de hacking pe Gandul.

No comments:

Introducing GPT-4o

Cu lansarea lui Chat GPT-4o  OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...