Translate

Tuesday, January 15, 2013

Plata prin SMS pentru taxiuri - aplicatie de la Orange şi Fly Taxi


In curand o sa platim cat mai multe produse si servicii cu ajutorul telefonului mobil.
Si nu neaparat prin tehnologia NFC ci cu ajutorul clasicului SMS. Asteptam plata facturilor la curent, la gaze, la serviciile postale, la serviciile de curatatorie, cizmarie sau de ce nu a vacanteleor.
Pe langa plata prin SMS a rovinietei, a parcarii, a accesului la metrou sau a autobuzelor in mai multe orase, Orange România împreună cu Fly Taxi lansează aplicaţia Fly Taxi, ce permite, în premieră naţională, plata călătoriei cu taxiul prin telefonul mobil.
Aplicaţia Fly Taxi se adresează posesorilor de smartphones, este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi iOS, şi poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play şi AppStore.
Ea oferă utilizatorilor posibilitatea să comande direct un taxi, menţionând adresa de plecare şi destinaţia călătoriei.

Aplicaţia calculează automat care este preţul călătoriei, afişează indicativul maşinii şi cere confirmarea clientului pentru a realiza plata direct cu telefonul. Ulterior clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii.
 Odată cu această confirmare, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii, în cazul clienţilor cu abonament, iar în cazul posesorilor de cartele suma necesară pentru plata călătoriei afişate şi confirmate în cadrul aplicaţiei li se va retrage din creditul PrePay.
Aplicaţia contorizează timpul rămas până la sosirea taxiului şi atenţionează clientul cu 1 minut înainte, precum şi în momentul sosirii.

Comenzile şi plata cu telefonul mobil se pot face de oriunde din lume, urmând ca preluarea clientului să aibă loc la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, unde şoferul taxiului îl va aştepta cu o pancartă pe care scrie numele clientului. De asemenea, aplicaţia permite comandarea şi plata unui taxi în avans şi programarea zilei şi orei de sosire.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...