Translate

Monday, March 18, 2013

Telefoanele viitorului.Fujitsu lanseaza un telefon care poate masura pulsul utilizatorului pe baza stralucirii fetei.


  Tot mai multe telefoane inteligente incearca sa incorporeze din ce in ce mai multi si mai variati senzori ce pot reactiona calitativ sau cantitativ prin proprile mărimi măsurabile, la anumite proprietăti fizice sau chimice ale mediului din preajma . Senzorii vor putea măsura/înregistra de exemplu presiunea, umiditatea, câmpul magnetic, acceleratia, forta, intensitatea sonoră, radiatiile sau poate mirosul, poluarea din jur, paşii si distanţa parcursă, nivelul de inteligenta al partenerului de discutie, compozitia urinei, numărul de calorii arse sau pe viitor starea de spirit a caineului sau a soacrei.

Dupa lansarea Samsung Galaxy 4 prin care telefonul utilizeaza funcţia S Health ce permite utilizatorilor să-şi monitorizeze constant starea de sănătate iata ca japonezii de la Fujitsu intenţionează să comercializeze în cursul anului viitor  un telefon ce va permite strângerea de date referitoare la sănătate .
La Samsung Sg4, în gama S Health impreuna cu brăţara de fitness S Band sistemul monitorizează pulsul utilizatorilor şi înregistrează date precum numărul de kilometri parcurşi în alergare, viteza medie sau numărul de calorii arse. Toate aceste informaţii ajung în smartphone-ul Samsung Galaxy S4 prin bluetooth. Cu ajutorul aceleasi functii se poate monitoriza se pare pana si ritmul cardiac.

Telefonul celor de la Fujitsu funcţionează prin măsurarea variaţiilor de strălucire ale feţei unei persoane, cauzate de fluxul sanguin. Ţinând smartphone-ul îndreptat spre faţă cinci secunde, aparatul poate măsura nivelul hemoglobinei, folosindu-se de calitatea acestei proteine de a absorbi lumina verde din spectrul vizibil. Sistemul poate elimina din calcul mişcările capului sau alte perturbări, oferind o estimare precisă a ritmului cardiac.

Cu ajutorul telefonului asta ai putea sesiza la vama un calator emotionat peste limite sau pur si simplu poti vedea daca intr-adevar iubita e indragostita de altcineva....






No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...