Translate

Friday, August 31, 2007

Mobile Fotbal de la Mfun


Iata ca in sfarsit cei de la MFun scot ceva cu adevarat interesat pe piata. Totul acum este clar mai ales ca aplicatia este sponsorizata de Bergenbier si sper ca business-ul lor sa prinda viata. Intr-adevar sportul ( sin in special fotbalul) este domeniul cu cea mai mare cautare din lumea informatiilor mobile si chiar din media clasica ( nu degeaba Gsp este numarul unu pe web ca numar de vizitatori unici, nu degeaba a aparut sport.ro convergent cu postul tv cu acelasi nume, nu degeaba meciurile de fotbal sparg audientele pe tv) . Nebunia fanaticilor si a fenomenului sportiv ar putea impinge si serviciile mobile din piata autohtona. Mobile Fotbal a aparut ca o alternativa mai ieftina la informatiile din Orange World si Vodafone live care sunt totusi foarte scumpe pentru utilizatorii din Romania ( o alerta la Orange sau Vodafone este cel putin 0, 05 Euro si avand in vedere ca pe un meci sunt in medie 6 alerte-goluri, cartonase, scoruri- pretul devine destul de mare. In plus userul trebuie sa mai plateasca si traficul sau abonamentul de wap. In Orange stirile sportive sunt gratuite insa abonarea la alerte nu. Sunt 2 tipuri de abonare la alerte- LIVE tarif 0,4 EURO / SMS trimis (fãrã TVA) si FAN - tarif 0,05 EURO/SMS primit) . In Vodafone informatia este si mai scumpa (Ştire sportivă 0,20 USD , Videoclip sportiv 0,50 USD , Pontul GSP 0,50 USD , Alertă primită 0,20 USD/SMS )
Revenind la Mfun acestia iti ofera gratuit ( daca platesti traficul gprs care e destul de mic) meciurile din Liga 1 (Romania), Seria A (Italia), Primera Divison (Spania), Premier League (Anglia) si Bundesliga I (Germania). Ai scoruri live, informatii despre cine si cand a a marcat, cine si ce cartonase a luat, clasamentele competitiilor, programarea etapelor viitoare si clasamentul golgeterilor.
In plus aplicatia are si un filtru TV care iti alege doar programele sportive din programul tuturor posturilor TV, si iti livreaza stirile sportive fierbinti in fiecare zi, direct pe telefonul tau mobil . Aplicatia se poate downloada de aici.
Ii felicit, aplicatia are un design super, imi place cum arata totusi am doar o intrebare: De unde are Mfun informatia? Este producator de informatie sportiva ? Monitorizeaza meciurile, are reporteri care scriu stirile? Evident ca nu, costurile ar fi prea mari. Presupun ca are o colaborare cu un producator de informatie sau pur si simplu isi trag informatia in mod automat de la vreun site extern- ceea ce nu e prea corect si nici legal... Oricum ar fi , felicit initiativa si le urez succes.
2. Zapp are si el alerte sportive insa deocamdata nu conteaza ca operator.
3. Astept sa vedem cu ce va iesi pe aceasta piata operatorul Cosmote.

1 comment:

Unknown said...

Buna, Cristi

iti multumim pentru aprecieri. Si noi suntem foarte incantati de aplicatie. Ca sa iti raspund si la intrebare, vei fi surprins dar continutul este productia Mfun. Mai exact, informatiile sunt prelucrate si introduse manual in aplicatie de echipa noastra dedicata Mobile Fotbal, care le preia fie direct din transmisiunile tv/radio/online, fie in cazul meciurilor din alte campionate de pe siteuri care monitorizeaza evolutia meciurilor. In ceea ce priveste stirile, la momentul de fata stirile sunt preluate din aplicatia noastra Mobile News, sectiunea Sport. Intentionam ca in viitorul apropiat sa avem stiri dedicate Mobile Fotbal. Sigur ca am prefera sa preluam datele (si aici ma refer la scoruri) automat, pentru ca este un efort semnificativ, dar deocamdata pe majoritatea serviciilor pe care le-am investigat exista unele delay-uri, mai ales in cazul Ligii 1 (Romania). Ca atare, am preferat sa "luam fraiele in maini" ca sa avem un produs care sa fie cat mai "live" cu putinta. :)
Mobile Fotbal speram sa fie doar prima dintre surprizele pe care le pregatim in continuare userilor nostri.
Numai bine,
Ioana

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...