Translate

Thursday, November 20, 2008

Tarifele de interconectare ale operatorilor mobili din 2009

Vom avea o piata din ce in ce mai interesanta, tarifele de interconectarea intre operatori tinzand spre 2009 sa se uniformizeze. Tarifele de interconectare ale companiilor Orange si Vodafone vor scadea de la 6,04 la 5,03 la eurocenti pe minut din data de 1 ianuarie 2009. Pe de alta parte si outsiderii au intrat in lupta directa cu operatorii consacrati. Astfel, ANC a impus in premiera operatorilor Cosmote, Zapp si RCS&RDS din 2009 un tarif de interconectare in relatia cu ceilalti furnizori.
Tarifele de interconectare practicate de companiile Cosmote si Zapp vor scadea de la 1 februarie 2009 la 6,4 eurocenti pe minut de la 8,2, respectiv 8,01 eurocenti pe minut in timp ce tarifele RCS&RDS vor scadea la 7,21 eurocenti pe minut.
Cat o sa conteze de acum incolo in bugetele companiilor acesti bani luati de la competitori ca le apeleaza clientii?

2 comments:

Anonymous said...

Ramane de vazut daca operatorii mobili vor fi de acord cu aceasta decizie de reducere a tarifelor. Sa ne amintim ca in trecut au atacat in instanta decizii prin care se impuneau tarife minime iar acum s-au unit in AOMR.
Se prefigureaza o batalie grea intre ANC si AOMR :)

Anonymous said...

UPDATE- Orange: Cosmote este principalul beneficiar al planului ANC
Orange, cel mai mare jucator de pe piata locala de telefonie mobila, a reactionat dur la anuntul de astazi al Cosmote, de sustinere a planului de reducere al tarifelor de interconectare, prezentat recent de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC).

“Cosmote este beneficiarul principal al deciziei ANC si este normal sa o apere, cata vreme aceasta mentine un nivel ridicat al tarifului sau de interconectare. Orange este de acord cu reducerea tarifelor sale de interconectare insa, pentru binele utilizatorilor finali, este necesar ca reducerea sa aiba loc in mod unitar, la nivelul intregii piete. Dat fiind ca, in momentul de fata, mentinerea tarifelor mari pentru Cosmote si Telemobil este lipsita de argumente rationale, Orange solicita ANC modificarea proiectului de decizie si aplicarea aceluiasi tarif de interconectare pentru toti jucatorii din piata, fara discriminare”, a spus Dorin Odiatiu, directorul de reglementare al Orange.


“In cazul Cosmote, acesta este un operator in deplina maturitate care a obtinut licenta, in 1998 la scurt timp dupa Orange si Vodafone si a carui pozitie pe piata reflecta in mod fidel politica sa de investitii din ultimii 8-9 ani pe piata din Romania. Conform principiilor Comisiei Europene, un operator nu poate avea tarife mai mari datorita unei cote de piata mai mici. In conditiile in care ANC nu renunta la ideea tarifelor mai mari pentru Cosmote si Telemobil, vom ajunge sa subventionam ineficientele acestora - ceea ce contravine oricaror principii concurentiale", a adaugat oficialul Orange

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...