Orda vrea drepturi de autor de 0,5% din valoarea in vama a iPod-urilor si telefoanelor mobile.

In curand vom avea electronice mai scumpe din cauza ca pe langa taxa de timbru verde deja incorporata si acceptata de consumatori, se mai adauga o taxa. Potrivit unei decizii a ORDA, publicata pe 13 mai in Monitorul Oficial , importatorii de telefoane mobile cu memorie mai mare de 64 MB, de MP3 playere si iPod-uri trebuie sa plateasca drepturi de autor de 0,5% din valoarea in vama a acestor aparate.

Astfel, au fost adaugate in lista aparatelor petnru care se datoreaza remuneratia compensatorie pentru copia privata pentru operele reproduse dupa inregistrari sonore sau audiovizuale si telefoanele mobile cu memorie mai mare de 64 MB, televizoarele si magnetoscoapele digitale cu HDD sau mediu de stocare incorporat, aparatele de tip Blu Ray Recorder si HD DVD Recorder, stick-urile de memorie, MP3 playere, MP4 playere, iPod mediaplayer.
La categoria suporturi au fost adaugate cardurile de memorie, discurile Blu Ray si discurile HD DVD.

Pentru aceste aparate si suporturi, importatorii si producatorii trebuie sa plateasca drepturi de autor de 3% (pentru suporturi), respectiv 0,5% (pentru aparate).

Comments

Popular posts from this blog

Kilo, Mega, Giga, Tera, Peta, Exa, Yetta...si viata eterna...

Nume de retele wireless haioase...Publicitatea la indemana tuturor.

Sonerii Gratuite- Free Ringtones, Free Screensavers, Free Wallpapers, Advertised - Free Mobile Games, Aplicatii, Jocuri Free