Translate

Thursday, April 29, 2010

Viitorul telefonului mobil.

Americanul Martin Cooper- inventatorul telefonului mobil spunea ca "Mobilul va putea fi implantat in viitor sub piele, in spatele urechii, impreuna cu un computer care va fi sclavul tau".

Deja ceea ce spunea el cu putin timp in urma nu mai este o idee trasnita pentru ca pentru a veni in sprijinul persoanelor care au probleme cu auzul s-a lansat primul aparat auditiv "invizibil" , foarte mic si implantat foarte aproape de timpan.

Noul aparat foloseste cea mai actuala tehnologie digitala de procesare a semnalului sonor iar volumul poate fi reglat cu ajutorul telefonului mobil.

Specialistii sustin ca multe persoane care au probleme cu auzul refuza sa poarte un aparat auditiv pentru ca acesta este inestetic si de aceea aceasta solutie poate ajuta mult hipoacuzicii. Acestia neitelegand vorbirea au mari dificultati in a se integra si a comunica in societate.

Partea cu computerul din spatele mobilului care devine sclavul tau e deja realizata si se perfectioneaza. Exista programe care pot fi instalate de ex pe iPhone care pot controla remote computerul de acasa. Un astfel de program te poate lasa sa accesezi documentele, pozele si filmele de pe computerul tau de la serviciu sau de acasa direct pe ecranul mobilului printr-o conexiune de internet mobil sau WI-FI.


Cloud Computing-ul are mare viitor in aceasta zona pentru ca nu va mai trebui sa instalezi nimic pe mobil, nu vei mai folosi resursele limitate ale mobilului ci vei rula totul de pe serverele puternice ale altora care iti vor pune la dispozitie absolut orice. Deja trendul serviciilor si torrentelor care ofera si vizionarea de filme si videoclipuri online si te scutesc sa le mai downloadezi e din ce in ce vizibil.

Mi-a placut ce a spus si mare dreptate avea americanul vizionar: Cartea cu instructiuni este acum mai mare si mai grea decat telefonul in sine.
Tehnologia este intuitiva, celularul te face sa devii un inginer.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...