Translate

Thursday, May 05, 2011

Internet mobil in Romania, Android, Google, Facebook, Skype

Piata internetului mobil se misca in toate directiile pentru ca devine din ce in ce mai activa si mai interesanta pentru utilizatori.

Un studiu realizat de Initiative România a aflat ca 58% dintre utilizatorii de internet mobil din Romania isi folosesc telefoanele mobile pentru a se conecta la internet in fiecare zi si petrec online un timp mediu de 18 minute.

In jur de 31% din totalul activitatilor realizate de români pe telefoanele mobile sunt dedicate serviciilor de date (internet pe mobil sau e-mailing-ului), 19% sunt activitati de SMS, iar 43% sunt apeluri telefonice.

Comparativ cu România, utilizatorii internationali petrec semnificativ mai mult timp cu serviciile de date (49%) si mai putin timp cu SMS-urile (5%).

Sistemul de operare Google Android a devenit lider mondial pe piata smartphoneurilor, cu o cota de 35%. Facebook si Google desfasoara negocieri interne in vederea stabilirii unei asocieri cu Skype.

Progresul platformei Android a fost sustinut de producatori ca HTC, Samsung, Sony Ericcson, Motorola si LG, care au mizat pe sistemul de operare free de la Google

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...