Translate

Thursday, March 15, 2012

Google vrea sa intre peste operatori oferind servicii de ringback tones.

Investors.com scrie ca Google vrea sa intre pe felia operatorilor de telefonie mobila prin oferirea de ringback tones pe telefoanele utilizatorilor. Tonurile de asteptare sunt fragmente de melodii sau sunete pe care cei care te suna le vor auzi in timp ce asteapta sa le raspunzi.
Poti alege tonul de asteptare potrivit pentru fiecare dintre cei care te suna: cel mai nou hit pentru prieteni sau o melodie cu dedicatie pentru colegi. In plus, poti seta mai multe tonuri de asteptare pentru acelasi apelant si poti alege intervalele de timp in care acestea vor fi ascultate de cei care te suna. Toti cei 3 operatori din Romania: Orange, Vodafone si Cosmote ofera astfel de servicii contra cost.
Iata ca datorita celor de la Google utilizatorii de telefoane mobile din toata lumea isi vor putea schimba tonul standard cu o melodie sau probabil cu un alt fisier audio personalizat.
De asemenea Google a depus inca din 2008 un patent referitor la reclamele prin "ringback tone". Conform acestuia, utilizatorii isi vor putea personaliza reclamele, iar producatorii de reclame vor fi platiti în funcţie de cât timp sunt ascultate acestea. Utilizatorii pot primi minute de convorbiri in schimbul ascultarii reclamelor.
Compania indiana OnMobile ( care furnizeaza servicii si pentru Vodafone Romania) a lansat serviciul în 2008, iar Ericcson a anunţat în 2011 că va implementa acelasi sistem. Compania mobila TonlaKazan din Turcia, înfiinţată în 2008, a lansat un an mai târziu o campanie de publicitate prin "ringback tone", în care au fost incluse reclame la Coca-Cola, Unilever şi Kraft.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...