Translate

Wednesday, April 22, 2015

Vrei sa faci bani ? Aplicaţii de mobil care te platesc si sunt lansate in Romania…

Acum orice deţinător de smartphone din Romania isi poate descarca aplicatia Field Agent si primeste pe cardul bancar banii corespunzatori unor “misiuni” .Field Agent a introdus conceptul de crowdsourcing şi a revoluţionat modul în care companiile îşi pot culege informaţiile din piaţă în timp real, chiar de la cumpărători.
Aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii de Android şi de iOS si “agentii de teren sunt anunţati atunci când sunt disponibile “task-uri” în apropierea zonei în care se află, misiuni pentru care sunt platiti. Misiunile inseamnă mici chestionare la care utilizatorii trebuie sa completeze chestionare sau sa fotografieze produse in  magazine cand sunt la cumparaturi. Informatiile sunt folosite de magazine si producatori care pot analiza si pot verifica preturile, stocul şi alte informatii pentru o mai bună calitate a actului comercial.

De asemenea aplicaţia Uber recent lansata in Romania permite oricărui şofer să transporte pasageri în maşina proprie si sa incaseze bani pentru aceste servicii.  Plata nu se face cu bani gheaţă, ci doar cu cardul, prin aplicaţie. Am auzit ca momentan Uber plateste momentan soferii nu neaparat pentru curse ci pur si simplu sa intre in sistem si sa apara ca disponibili pe harta, astfel incat sa atraga utilizatori, atat clienti noi cat si soferi Uber.

Fenomenul Internet of Things (IoT), care va presupune interconectarea tuturor dispozitivelor inteligente in urmatorii ani creste exponential atat in zona consumatorilor cat si in mediul de afaceri. In curand si zona de servicii destinate acestor lucruri interconectate poate exploda si se pot crea locuri de munca si sisteme de rasplata pentru munca umana calificata , realizata prin intermediul smartphoneurilor detinute. 
Imaginatie sa avem ...pentru ca se naste o noua economie in care nu mai e nevoie de investitii imense, de bani, de marfuri ci de multa, multa imaginatie.

Cineva spunea ca s-a ajuns ca Facebook sa fie cel mai mare creator de content, fara sa aiba jurnalisti angajati, Uber sa fie cea mai mare companie de transport fara sa detina nicio masina, Alibaba- cel mai mare magazin si retailer fara sa detina niciun fel de marfa fizica.

Mi-as dori crearea unui magazin care sa vinda idei si imaginatie si lumea sa se implice in rezolvarea unor probleme globale si sa poata lucra si dezvolta aceste idei impreuna, indiferent pe ce parte a globului locuieste.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...