Translate

Monday, September 04, 2006

Cosmote declara ca are o cota de piata peste asteptari...

NewsIn
Cosmote Romania: cota de piata de 4% este peste asteptarile noastre

Desi Cosmote Grecia apreciaza ca dezvoltarea subsidiarei romanesti a operatorului mobil este "in grafic", oficialii Cosmote Romania sustin ca cota de piata de 4% atinsa la jumatatea anului 2006 a depasit asteptarile initiale.

"Datele financiare nu arata mare lucru, ce e mai important pentru companie este cota de piata care a atins 4%, peste asteptarile noastre", a declarat Costas Kapetanopoulos, directorul de marketing al Cosmote Romania.

Cota de piata va creste cu siguranta, sustine el, insa compania nu si-a stabilit tinte specifice legate un prag maximal al acesteia. "Deocamdata suntem multumiti ca am depasit Zapp si am devenit al treilea jucator pe piata romaneasca," a adaugat Kapetanopoulos.
Potrivit rezultatelor financiare pentru semestrul I, Cosmote Romania a inregistrat o pierdere de 44,9 milioane de euro.

Pierderile au fost asteptate, iar investitia mare a Cosmote in Romania urmareste deocamdata sa acapareze noi clienti, pe langa cei circa 531,000 pe care ii are acum, iar proportia de 86% de clienti care folosesc cartele preplatite reprezinta in opinia lui Kapetanopoulos un start bun.

"Acesti clienti vor forma o masa critica, iar o parte dintre ei se vor orienta in timp catre servicii cu abonament," a declarat Kapetanopoulos, care a adaugat ca numarul clientilor cu abonament va creste atat in numar absolut cat si ca procente. Tinta este ca 40% din clienti sa foloseasca servicii cu abonament.

Compania va continua sa investeasca in dezvoltarea retelei sale, care in prezent acopera 75% din teritoriul tarii si 90% din populatie, dar se va concentra si pe distributie.
Cosmote Romania are deja o retea de distributie formata din 542 de magazine la nivel national, magazine proprii si partenere, iar compania mama a preluat in luna mai 42% din actiunile lantului de magazine de accesorii Germanos.

Cosmote Romania va depune pe data de 4 septembrie oferta pentru obtinerea licentei 3G, insa "pentru moment nu aceasta este marea prioritate a Cosmote, ea ajutand doar la cresterea aprecierii de care se bucura Cosmote", a spus Kapetanopoulos.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...