Translate

Monday, September 04, 2006

Nu ne mai ajunge 3G vrem 4G !

Bloombiz spune intr-un articol ca 3G este un proiect deja un proiect esuat.

"Tehnologia 3G a reprezentat un esec, piata nu a raspuns bine la lansarea teghnologiei si este deja un serviciu depasit", a declarat Kim Ki-ho, vicepresedinte al diviziei de telecomunicatii a Samsung, care a prezentat un test de tehnologie 4G.

"Operatorii vor putea insa sa recupereze terenul pierdut si sa aduca un serviciu cu adevarat popular prin tehnologia 4G", a asigurat el. Tehnologia de generatia a patra poate asigura transfer de date de 100Mbps in miscare sau 1Gbps stand aproape de o antena. Samsung pariaza pe noua tehnologie, au declarat oficialii companiei la 4GForum, eveniment anual organizat de compania sud-coreeana.

Operatorii de telefonie mobila au cheltuit miliarde de dolari pentru retelele 3G si totusi numarul de cleinti nu a crescut ata de rapid cum ar fi dorit aceasta. Doar NTT DoCoMo in Japonia se poate mandri ca 50% dintre clientii sai au migrat la 3G. Dar NTT a lansat serviciul in premiera mondiala, acum 4 ani.

Pe de alta parte 4G va fi cu adevarat o tehnologie pentru fanii multimedia, care sunt extrem de numerosi. Cu un telefon 4G, utilizatorul va putea descarca un film in 5,6 secunde sau va putea trimite unui prieten 100 de melodii in 2,4 secunde, spun oficialii Samsung.

Spectrul pentru comunicatiile 4G nu a fost inca alocat si urmeaza sa fie stabilit anul viitor la o conferinta ITU (Uniunea Internationala din Telecomunicatii). Dupa 2010 se anticipeaza ca 4G va incepe sa fie tehnologia principala de comunicatii mobile

1 comment:

Anonymous said...

NewsIn: Operatorii de telefonie mobila ar putea recupera o parte din investitia in licente 3G Operatorii europeni de telefonie mobila care au platit miliarde de dolari pentru licentele 3G, neprofitabile pana acum, vor afla in cursul acestei saptamani de la Curtea Europeana de Justitie daca isi vor recupera sumele reprezentand TVA, conform Reuters.


Un consilier al Curtii Europene de Justitie va preciza in cursul zilei de joi daca sumele platite guvernului britanic in anul 2000 pentru obtinerea licentelor 3G au inclus si TVA. Operatorii de telefonie mobila au platit Marii Britanii aproximativ 22,5 miliarde de lire sterline (42,8 miliarde de dolari) pentru obtinerea licentelor si acum cer sa le fie restituita suma de 3,3 miliarde de lire, reprezentand TVA.

Operatorii sunt de parere ca ar trebui sa poata cere restituirea acestor sume, conform legislatiei europene, deoarece abonatii si nu companiile sunt consumatorii finali. Acest caz este urmarit cu atentie de operatorii de telefonie mobila din toate cele 25 de state ale Uniunii Europene, ale caror guverne au incasat miliarde de euro in schimbul licentelor 3G. Aceste licente nu s-au dovedit a fi, inca, profitabile pentru operatori, din cauza intarzierii lansarii serviciilor de internet si video pe telefoanele mobile.

Companiile Vodafone, Orange, O2, T-Mobile si Hutchinson sunt de parere ca TVA-ul a fost incasat de guvernul britanic. Daca consilierul CEJ va decide ca firmele de telefonie au dreptate, lucru foarte posibil, Vodafone ar putea primi aproximativ un miliarde de lire sterline.

In cursul saptamanii trecute producatorul sud-coreean de telefoane mobile Samsung a declarat ca producatorii de telefoane dezvolta deja tehnologia 4G, cea tip 3G fiind neprofitabila si invechita

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...