Translate

Wednesday, October 18, 2006

Romanii au vorbit 6,5 miliarde minute pe mobil si 4,11 miliarde minute pe fix

Ziarul Gandul 18 octombrie 2006
Convorbirile sunt mai lungi pe fix, dar mai dese pe mobil
Durata medie a unei convorbiri in retelele de telefonie fixa este cu aproximativ 40% peste cea inregistrata in cazul telefoniei mobile, insa traficul operatorilor de telefonie mobila este cu 60% peste volumul companiilor de telefonie fixa, trendul fiind de scadere pe acest ultim segment. Durata convorbirilor clientilor operatorilor de telefonie mobila a totalizat 6,5 miliarde minute in primul semestru, fata de 4,11 miliarde minute in cazul companiilor de telecomunicatii fixe, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC). "Din datele preliminare se observa un declin al numarului de minute vorbite in retelele de telefonie fixa, de la 4,24 miliarde de minute, la finele lunii iunie 2005, la 4,11 miliarde de minute in urma cu patru luni", a declarat, ieri, presedintele ANRC, Dan Georgescu.
El a adaugat ca in cazul retelelor de telefonie mobila, durata totala a convorbirilor a crescut cu aproape 57%, la 6,5 miliarde de minute. Durata medie a unei convorbiri in retelele de telecomunicatii fixe este de 2,27 minute, comparativ cu 1,63 minute in cazul operatorilor mobili. "Ca urmare a intensificarii concurentei in acest domeniu, o convorbire internationala are o durata medie de 3,13 minute", a afirmat Georgescu. Din datele ANRC rezulta ca operatorii de telefonie mobila aveau la finele lunii iunie a acestui an 14,86 milioane de clienti, din care mai mult de 9,7 milioane aveau acces la serviciile GSM prin intermediul unei cartele preplatite.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...