Translate

Friday, October 06, 2006

Ti s-a furat mobilul ?.. serviciu interesant

Reuters scrie ca un nou serviciu este disponibil in UK.
Am preluat de la Victor Kapra ideea acestui nou serviciu din marea britanie: daca ai un telefon inteligent, cu symbian sau windows mobile, incarci un softulet in el si in caz ca iti este furat anunti un call center. oamenii de colo trimit un semnal catre respectivul mobil si … acesta incepe sa “tipe”, adica sa scoata niste sunete ascutite si insuportabile de sirena. Se potoleste daca scoti bateria, dar daca o pui la loc, incepe iar. evident ca nu mai poate fi folosit si, mai mult, datele din interior sunt sterse….
Mi s-a parut misto ideea ...Pe cand un serviciu pentru semnalizarea celor care fura de la stat sau care iau mita? In momentul in care dai spaga "banii inteligenti" sa inceapa sa tipe si sa le cada zerourile....Eventual sa te improaste cu cerneala permanenta...

1 comment:

Anonymous said...

In aceeasi idee un operator japonez de telecomunicaţii a anunţat că va lansa în curând un telefon mobil care se blochează singur în momentul în care proprietarul se îndepărtează de el, precum şi alte modele care, în caz de pierdere, pot fi localizate prin satelit
Telefonul mobil "auto-blocant", fabricat de Panasonic, este dotat cu un mecanism de securitate format dintr-un card mic electronic detaşabil pe care utilizatorul îl strecoară în buzunar.
Datorită acestei "chei de securitate", în momentul în care proprietarul se îndepărtează intenţionat de telefonul mobil sau atunci când acesta este furat, aparatul se blochează automat. Telefonul mobil redevine funcţional dacă utilizatorul se apropie de el.
Acelaşi operator de telecomunicaţii a anunţat că va pune în vânzare o nouă serie de 14 telefoane care au o funcţie de localizare prin satelit (GPS). Serviciul, care costă aproximativ 2,10 euro pe lună, permite localizarea telefonului pierdut prin intermediul unui site creat special în acest scop. Telefoanele au funcţii de radionavigare, cartografiere şi ghid vocal.
Sistemele sunt concepute pentru a conferi siguranţă clienţilor, având în vedere că furturile de telefoane mobile sunt foarte rare în Japonia, iar mare parte din aparatele pierdute sunt aduse la poliţie de persoanele care le găsesc.

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...