Translate

Friday, October 06, 2006

Incepe declinul? Piata de mobile incepe sa tuseasca.

Anul viitor se vor vinde un miliard de mobile, dar zilele cresterilor spectaculoase sunt pe cale de disparitie. Conform unui studiu al Informa Telecoms and Media, lupta producatorilor de telefoane se duce in prezent pentru a-i convinge pe consumatori ca trebuie sa-si schimbe cu regularitate vechiul telefonul cu unul mai nou si mai performant, scrie BBC News.Noile servicii, precum televiziunea mobila, vor aduce si noi generatii de camere digitale, spatii mai mari de stocare si un design rafinat pentru telefoane.Dar raportul sugereaza totusi ca mult asteptata adoptare la scara larga a serviciilor de telefonie de generatie a treia (3G) mai poate dura ceva timp Studiul estimeaza ca doar un sfert din numarul total de telefoane mobile vandute pana in 2008 vor fi 3G, aspect care ii poate dezavantaja pe operatori, deja disperati sa recupereze banii pe care i-au cheltuit pentru constructia retelelor de generatie a treia.

Deocamdata pe partea de tv pe mobil sunt doar niste sfortari de a naste ceva interesant. Momentan utilizatorii consuma tv pe mobil doar din curiozitate nu dintr-o reala necesitate. Adevarul e ca industria incearca sa se agate de televiziuni si de media in general tocmai pentru a ciupi cat mai mult din placinta divertismentului.

Peste 70 de milioane de telefoane mobile compatibile DVB-H, o tehnologie care permite receptionarea posturilor de televiziune prin unde radio, vor fi vandute pe plan mondial pana in anul 2010.
Potentialul pietei a pus in miscare mai multe companii din industria telefoniei mobile si televiziunii, acestea grabind pasul pentru a putea lansa servicii de televiziune pe mobil cat mai curand. Nokia a pregatit deja primul telefon mobil gata pentru DVB-H - un standard pentru televiziunea pe mobil.
Companiile din industrie spera ca institutiile de reglementare nationale vor aloca un total de 32 de megahertzi de unde radio din standardul UHF, care este in prezent folosit pentru transmisiunile TV traditionale, pentru televiziunea pe mobil in standard DVB-H. Acest lucru este insa greu realizabil intrucat aceste benzi sunt de regula aglomerate, si astfel, greu de pus la dispozitie pentru televiziunea mobila

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...