Translate

Monday, August 06, 2007

Google Phone ?


Google a investit mai multe sute de milioane de dolari pentru lansarea unui telefon mobil care va permite accesarea serviciilor companiei si intentioneaza sa colaboreze cu operatori americani si europeni. Grupul a solicitat companiei High Tech Computer din Taiwan sa proiecteze un telefon care va functiona, cu software Linux si care ar urma sa fie lansat in primul trimestru al anului viitor. Discutiile cu Verizon Wireless, detinuta de Verizon Communications Inc si Vodafone Group Pic nu au dus la semnarea unui acord pentru distriburea noului mobil. In schimb, este posibil ca T-mobile, detinut de Deutsche Telekom, sa fie partenerul Google pentru piata americana, in timp ce grupul Orange, detinut de France Telecom, va vinde acest model de telefon pe alte piete. Google a realizat prototipuri de telefoane si a purtat discutii asupra specificatiilor tehnice cu producatori precum LG Electronics.

Anian, o companie detinuta de Reuters care monitorizeaza tendintele industriale pentru investitori institutionali, a anuntat luna trecuta ca grupul T-Mobile, detinut de Deutsche Telekom, urmeaza a fi partenerul Google pentru piata americana, in timp ce grupul Orange, detinut de France Telecom, va vinde acest model de telefon pe alte piete. Raportul Anian precizeaza de asemenea ca Verizon Wireless a refuzat integrarea software-ului Google pe telefoanele proprii din cauza cererilor Google legate de veniturile obtinute din publicitate.

T-Mobile si Vodafone au inclus deja servicii de cautare Google pe telefoanele mobile din Europa, in timp ce AT&T le ofera optional. Google a anuntat intr-un comunicat ca incheie parteneriate cu operatori de telefonie mobila, producatori si furnizori de continut media din intreaga lume, dar nu a oferit alte detalii.

Grupul considera serviciile wireless o piata tot mai importanta, dar nu a anuntat oficial planurile de a construi un telefon. Google a realizat prototipuri de telefoane si a purtat discutii asupra specificatiilor tehnice cu producatori precum LG Electronics, potrivit Wall Street Journal.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...