Translate

Monday, January 21, 2008

Telefoane mobile, imaginatie, inventii si inventatori

Telefonul mobil acapareaza preocuparile inventatorilor si mintile oamenilor punandu-le la intrecere imaginatia.
In curand un telefon mobil putea fi folosit pe post de mouse pentru computer graţie unui software dezvoltat de cercetători britanici. Programul permite posesorului unui telefon mobil dotat cu o cameră foto, si conectat prin blutooth să manipuleze obiectele afişate pe monitorul unui desktop prin simpla mişcare a mobilului prin faţa ecranului.

Mesajele audio primite pe telefonul mobil pot fi transformate instantaneu în mesaje text (SMS), astfel că întreruperea unei întâlniri importante pentru consultarea căsuţei vocale nu mai este necesară. Un mesaj vocal poate fi transformat în text, apoi trimis mai departe către profilul postat pe un site gen Facebook.com sau pe un blog. În curând, un mesaj audio va putea fi transmis mai departe şi prin e-mail, astfel că, sub denumirea de „mesaje unificate” s-ar putea găsi tot ceea ce azi numim voicemail, sms şi e-mail. Aplicatia ar putea fi folosita in radio, televiziune si media in general pentru transcrierea inregistrarilor vocale in format text sau pentru portalulurile de stiri precum si pentru simplificarea arhivarilor.

Romanele scrise la tastatura telefonului celular au cucerit piata literara din Japonia. Anul trecut, cinci dintre versiunile tiparite ale acestora au intrat in topul celor mai bine vandute zece romane. Primul loc i-a revenit volumului „Love Sky”, romanul de debut al unei tinere pe nume Mika, lecturat pe telefoanele mobile sau on-line de aproximativ 20 de milioane de persoane Literatura traditionala nipona nu mai prezinta interes pentru tineri: Adolescentii „nu citesc operele scriitorilor profesionisti deoarece propozitiile lor sunt prea greu de inteles si povestile nu le sunt familiare . „Romanele SMS” au aparut atunci cand unii mai isteti si-au dat seama ca pot scoate bani frumosi daca unele dintre povestile de pe blogurile personale ar ajunge sa fie citite si comentate pe telefoanele mobile. In joc au intrat imediat companiile de telefonie mobila, iar utilizatorii au fost incantati de idee si s-au ingramadit sa isi descarce povestile.

Ceasul de mana cu telefon mobil M800 este un ceas electronic de mana cu telefon mobil GSM incorporat, mai mic ca un mp3 player, cantereste 40g, dispune de display LCD 1.3" cu touchscreen la 260.000 culori, media player (puteti viziona inclusiv filme) si un stylus pen ascuns in cureaua ceasului pentru o navigare facila in meniu. Gadgetul mai are in dotari suport mp4, GPS, WAP, Bluetooth si o memorie interna de 128mb.(il gasiti pe http://www.marketonline.ro/comunicatii/telefoane-mobile/ceas-m800/
Si acum , cu un alt exercitiu de imaginatie Ganditi-va ca ati putea alerga cu un ceas –telefon la mana si va scrieti impresiile in timp ce alergati. Softul care transforma mesajele vocale in texte trimite apoi catre blogul personal impresiile si comentariile voastre , asta exact in timp ce alergati. In acest timp cateva mii de fani descarca romanul pe care tocmai l-ati terminat si va trimite in cont banii necesari pentru cumpararea unor adidasi noi cu blutooth. Apropos.. unde alergati asa ?

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...