Translate

Monday, March 30, 2009

Skype anunta intrarea pe iPhone

Skype detinut de eBay intra in competitie directa cu furnizori de servicii de voce wireless, precum AT&T sau Verizon Wireless, lansand serviciul de telefonie online pe terminalele mobile Apple iPhone si iPod Touch.

Software-ul Skype, care va putea fi downloadat gratuit de pe iTunes - App Store, va permite utilizatorilor de iPhone sa sune gratuit alti utilizatori ai Skype pe computere sau terminale mobile, precum si pe liniile fixe, in acest caz trebuind sa plateasca 2,1 centi/minut.

Skype are in prezent 405 milioane de utilizatori, in timp ce Apple a vandut peste 17 milioane de mobile. Software-ul Skype va fi compatibil si cu iPod Touch doar daca vor achizitiona un microfon separat.

Cosmote- 6 milioane de clienti

Cosmote Romania a anuntat luni depasirea pragului de sase milioane de utilizatori (numar de SIM-uri active), dupa ce la sfarsitul anului 2008 avea 5,9 milioane de clienti, echivalentul unei cote de 23% din piata.

Ca structura a noilor clienti Cosmote a castigat peste 470.000 de noi abonati, totalul atingand peste 1,1 milioane.
In ceea ce priveste segmentul prepaid, baza de clienti a crescut cu peste 1,89 milioane de utilizatori, pana la 4,78 milioane.

Rezultate Romtelecom

Veniturile Romtelecom au stagnat in 2008 la aproximativ 870 mil. euro, desi numarul total de abonati a crescut cu peste 12%, pe fondul promotiilor agresive si al concurentei dure de pe piata. La finele lui 2008 compania avea un numar total de 4,271 milioane de abonati la telefonia fixa, internet si televiziune, fata de 3,785 milioane in urma cu un an.

Romtelecom a pierdut anul trecut doar 2% din baza de clienti de telefonie fixa (56.000 de utilizatori), insa veniturile din acest business, cel mai important pentru companie, au scazut cu peste 12%, de la 520 mil. euro la 456 mil. euro.

Veniturile Romtelecom din abonamente au scazut anul trecut cu 7,5%, la 289 mil. euro, in timp ce incasarile din convorbiri au fost de 166 mil. euro, mai mici cu aproape 20% decat in urma cu un an. Telefonia fixa ramane cel mai important business pentru Romtelecom, cu o pondere de 55% in venituri.

Veniturile Romtelecom din celelalte linii de business (televiziune, internet, servicii) au crescut in schimb cu 31% in 2008, la 307 mil. euro.
Cresterea a fost obtinuta pe fondul majorarii puternice a bazei de clienti pe televiziune si internet, cu peste 543.000 de utilizatori in intreg anul 2008.

La finele anului trecut Romtelecom avea 643.000 de clienti pe TV si 650.000 de utilziatori pe internet. In T4, Romtelecom a castigat peste 170.000 de clienti noi pe telefonia fixa, internet si televiziune in T4 2008, de peste doua ori mai mult decat in trimestrul anterior.
Romtelecom a incheiat anul 2008 cu o pierdere operationala de 36,2 mil. euro, pe fondul costurilor exceptionale de 38 milioane euro generate de reducerea personalului cu 2.168 de oameni.

Transferuri de bani prin USSD de la BCR si good bee.

Clientii BCR vor putea face plati din contul curent folosind plaformele USSD ale operatorilor de telefonie mobila.

Serviciul presupune deschiderea unui cont curent la BCR, prin intermediul agentilor de vanzare Good.bee, si obtinerea unui card de debit atasat. Ulterior, clientul poate realiza plati catre orice alt cont curent, inclusiv plata facturilor, sau viramente catre alt client Good.bee Serviciul ofera si posibilitatea incarcarii cartelelor de telefon preplatite.

Pentru utilizarea serviciului nu se solicita un anumit telefon mobil si nici instalarea unui soft special. Comisioanele pe tranzactie sunt fixe: 1,15 lei catre un cont BCR sau alt client Good.bee si de 1,8 lei pentru transferul de fonduri catre un alt cont. Activarea serviciului costa 26 lei, dar ulterior nu se mai percep comisioane de administrare.
Cardul de debit este emis sub sigla Visa, avand cip incorporat si este valabil 5 ani.

Targetul pentru aceste servicii este unul ambitios de 100 000 de clienti in cativa ani si pana la sfarsitul anului o forţa de vânzări de 700 de agenti coordonată prin intermediul a 8 centre regionale, situate în 8 oraşe importante din ţară",

Sunday, March 29, 2009

M-Ticketing- Mobile Ticketing

Air France a extins un serviciu testat in ultimele sase luni pe zborurile intre Paris si Amsterdam - imbarcarea cu ajutorul telefonului mobil. Biletul este transferat, impreuna cu un cod de bare, pe mobil prin SMS, MMS sau prin e-mail (in cazul telefoanelor cu acces la internet). Cu alte cuvinte, pentru imbarcare, controlul de securitate si accesul oriunde in aeroport este suficient telefonul mobil. Aceste tehnologii pot fi implementate si pentru biletele de autobuz, tren, biletele de teatru, muzee, concerte, meciuri sau evenimente sportive sau evenimente de orice fel.

Si uite asa putem salva sute de mii de copaci, specii de plante, animale sau intregi ecosisteme. Aici ar trebui sa injecteze guvernele banii contribuabililor pentru depasirea crizei. Si in loc de inchiderea luminii pentru ora Pamantului ar putea pe viitor sa te roage sa-ti inchizi macar o zi telefonul ...

Friday, March 27, 2009

Date despre internetul mobil din Romania

Orange, Vodafone si Zapp - operatorii locali de telefonie mobila care ofera servicii de internet mobil de mare viteza, aveau impreuna, in luna ianuarie a acestui an, aproximativ 288.000 de clienti pentru serviciile de date, potrivit unui studiu publicat miercuri de Comisia Europeana.
Cifra reprezinta exclusiv clientii celor trei operatori care au incheiat abonamente de date mobile, prin carduri de date sau modemuri 3G sau EV-DO.
Numarul de 280.000 de utilizatori nu include clientii care au un telefon mobil 3G si isi activeaza serviciile de internet pe mobil.

La finele lui 2008 Orange a anuntat un numar total de 1,6 milioane de utilizatori de servicii de internet (3G si EDGE), in timp ce Vodafone avea 1,1 milioane de clienti pe internet (3G). Orange si Vodafone anunta, astfel, doar numarul total de utilizatori de servicii de date, care ii include si pe utilizatorii de carduri internet si pe cei care acceseaza internetul doar de pe mobil.

Telenovele pe mobil

Mediafax si Orange lansează, în parteneriat cu Elicom şi Media Sat prima telenovelă din România care apare inaintea difuzarii la TV. Pana acum Mediafax a mai furnizat si alte telenovele si seriale(Regina,Lacrimi de iubire, Bune şi nebune, La Bloc , La Servici etc) in portalurile Orange World si Vodafone live! iar acum vine cu "Amanda O" disponibilă exclusiv în Orange World, începând din 30 martie.

"Amanda O", o telenovelă cu Natalia Oreiro în rolul titular, va fi difuzată, pentru prima dată în Europa, pe trei platforme diferite: televiziune, telefonie mobilă şi Internet. În timp ce marea premieră a telenovelei va avea loc Acasă pe 5 aprilie, "Amanda O" vine în Orange World de luni, 30 martie, şi din aceeaşi zi pe Internet, pe site-ul www.acasatv.ro

Clienţii Orange pot vizualiza sau descărca, în fiecare zi, de lună până vineri, trei mobisoade noi, furnizate de Mediafax Mobile Services. Acestea sunt disponibile în site-ul "Amanda O" din portalul pentru mobil Orange World, alături de fotografii cu vedeta Natalia Oreiro, sinopsisurile episoadelor, screensavere, tonuri de apel, tonuri de aşteptare şi fragmente video amuzante din timpul filmărilor.
Tariful per vizualizare a unui mobisod este de 0,22 euro cu TVA inclus, iar tariful per descărcare - de 0,58 euro)

Site-ul din Orange World se va actualiza timp de 19 săptămâni cu trei fragmente noi din "Amanda O" în fiecare zi, de luni până vineri, la orele 12.00, 15.00 şi 19.00. Fiecare episod are o durată de circa trei minute.

Rezultate Cosmote

Cosmote a incheiat 2008 cu venituri de 311 mil. Euro, duble fata de 2007, si si-a redus pierderile nete cu 40%, la 52,8 mil. euro. Compania a obtinut un profit operational inainte de depreciere si amortizare pozitiv, de 22,5 mil. euro, dupa ce in 2007 indica un minus de 39,2 mil. euro.
Compania a incheiat 2008 cu 5,894 milioane de clienti, fata de 3,6 milioane de clienti la finele lui 2007 si alearga in martie 2009 dupa clientul cu nr 6 milioane.
Doar 19% din clientii Cosmote au contracte de abonament, 81% sunt cartele prepaid si indicatorul ARPU (venitul mediu pe utilizator) este de 5,3 euro.

Thursday, March 26, 2009

Vodafone oferta targetata pentru vorbitorii de maghiara.

Vodafone lanseaza extraoptiunea „Ungaria” care ofera tarife mai mici petnru apelurile internationale cu Ungaria. Totodata se furnizeaza un serviciu de stiri in limba maghiara accesibil prin Vodafone Internet pe mobil.
Pentru a activa serviciul Vodafone Internet pe mobil se apeleaza gratuit *147#; Utilizatorul trebuie sa trimita gratuit un SMS la 8877 cu textul HIREK. Clientii vor primi un SMS cu un link pe care trebuie sa il acceseze pentru a afla stirile de ultima ora ale celor mai cunoscute publicatii in limba maghiara.
Oferta va fi promovata prin: flyere, postere precum si campanii de sms-uri in localitatile cu vorbitori de limba maghiara din judetele: Harghita, Covasna, Mures, Satu Mare, Cluj, Salaj si Bihor.

Wednesday, March 25, 2009

Jocuri pe console pentru tarile emergente distribuite prin telefonia mobila


Zeebo intentioneaza sa lanseze pe piata o consola de jocuri pentru tarile emergente din India, China, Brazilia si estul Europei, folosind jocuri descarcate digital distribuite prin retelele de telefonie mobila in loc sa ruleze jocurile de pe clasicele discuri. Consola a fost dezvoltata folosind tehnologia utilizata in telefoanele mobile de catre Qualcomm.
Electronic Arts, THQ si Activision Blizzard vor creea jocuri pentru Zeebo, chiar daca focusul lor este pe piata consolelor PlayStation , Wii sau Xbox 360.

Tuesday, March 24, 2009

Downloadez ringtonuri moka pentru fix ! Sunt pe torrente mami!... Romtelecom va intra pe internet mobil.



Romtelecom va extinde acoperirea CDMA la cateva zeci de orase din tara,ajungand la 150 de statii in toata tara. Licenta de utilizare a frecventelor de comunicatii mobile de 410-415 si 420-425 MHZ inseamna intrarea in piata de internet mobil, segmentul cu cea mai spectaculoasa crestere din piata de telecom.

Wednesday, March 18, 2009

Televiziunile de stiri live pe mobil incep sa emita gratis.

Postul de stiri France 24 poate fi urmarit live de majoritatea celor care au un telefon mobil. Compania care detine canalul a decis ca serviciul sa fie gratuit, dar pastreaza taxa pentru vizionarea de pe PC.
Compania Media France Television a anuntat lansarea unor aplicatii pentru o gama larga de telefoane mobile, aplicatii prin care utilizatorii sa poata urmari principalul canal de stiri al trustului - France 24. Aplicatia pentru mobile permite accesul la toate cele trei versiuni ale postului TV, tuturor celor care au un telefon cu sistemele de operare Symbian, Windows Mobile sau iPhone OS X.

Atentie mare la cuvantul gratuit ! Un britanic a primit o factura la conexiunea de date 3G de aproximativ 22.000 de lire sterline dupa ce a descarcat programe TV in timp ce se afla in vacanta, folosind serviciile in roaming. El a presupus gresit ca daca plateste 25 de lire pe luna abonament de date traficul nelimitat va include si filmele descarcate in roaming.

Tuesday, March 17, 2009

Mai ieftini, mai buni, mai inventivi




Din cauza crizei Nokia va renunta la inca 1.700 de angajati, ca parte a unui plan masiv de reducere a costurilor. Eu cred ca Nokia isi angajeaza mai apoi oameni mult mai buni , mai ieftini si mai bine pregatiti, eventual mult mai dotati si mai inventivi. De exemplu il vor cata pe acest programator din Finlanda care si-a pierdut un deget intr-un accident de motocicleta si care a avut o idee trasnita, barbatul inlocuindu-si degetul cu un stick USB care poate depozita poze, filme si alte fisiere folositoare...




Ajuns la spital, medicii au constatat ca nu ii mai pot salva jumatate din inelarul mainii stangi, amputandu-i o parte din deget. Cand omul le-a spus doctorilor ca intentioneaza sa isi monteze un stick in loc de deget, acestia au crezut ca glumeste, insa barbatul s-a pus pe treaba si si-a confectionat noul deget cu ajutorul unei proteze obisnuite si al unui stick USB. Degetul nu este permanent legat de mana lui Jerry, astfel ca el il poate scoate oricand si poate atasa memory stick-ul la un calculator

Monday, March 16, 2009

Telefoanele mobile reprezintă viitorul www

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului spune ca telefoanele mobile reprezintă viitorul World Wide Web-ului , dispozitivele mobile folosind deja un număr de browsere mult mai mare decât laptop-urile. Berners-Lee a fost prezent la Geneva (Elveţia) pentru a sărbători 20 de ani de la inventarea WWW. "Mai ales în ţările în curs de dezvoltare va fi interesant, pentru că este singura modalitate prin care oamenii vor avea efectiv acces la Internet" spune inginerul britanic.

Cineva spunea ca nu crede ca lumea va renunta la utilizarea unui browser pe un monitor de 19" in favoarea unui display de telefon mobil. Ei bine, eu cred ca monitoarele de 19 vor disparea insa mobilele nu. Cred ca telefoanele vor evolua integrandu-se in ele proiectoare puternice la care imaginea o poti re-dimensiona conform necesitatilor sau pur si simplu se vor conecta la un monitor sau la o pereche de ochelari speciali care sa tina loc de monitor. Deja aceste idei nu mai sunt SF ci pur si simplu tendinte din industrie...

In ianuarie 2009, un total de 63,2 milioane de americani au accesat Internetul de pe telefonul mobil, 22,4 milioane utilizand acest serviciu zilnic.
Din totalul numarului de persoane care au accesat Internetul Mobil, 22,36 milioane l-au folosit pentru a cauta informatii si stiri, 9,27 milioane pentru retele sociale si blogging (domeniu care raporteaza cea mai mare crestere de aprox 427% ), 5,47 milioane de utilizatori pentru stiri de divertisment, 3,27 milioane pentru informatii financiare, 3,07 milioane pentru informatii despre filme si 2,44 milioane pentru a accesa directoare de business.

Thursday, March 12, 2009

Google Voice - gigantul de pe piata de telefonie mobila

Google a lansat serviciul Voice intarindu-si pozitia pe piata serviciilor de telefonie mobila . Serviciul ofera utilizatorilor un numar pe care pot fi transferate toate apelurile telefonice - de acasa, de la birou sau de la telefonul mobil.Clientii primesc si un cont de mesagerie vocala, pe care pot fi stocate mesajele primite. Apelurile locale sunt gratuite, dar pentru convorbirile internationale este necesara crearea unui cont Google Checkout. Serviciul permite astfel clientilor sa efectueze convorbiri telefonice internationale la preturi mici si se bazeaza pe tehnologia companiei GrandCentral. Google Voice permite, de asemenea, convertirea mesajelor telefonice in mesaje text, care pot fi redirectionate via e-mail sau sms.

Skype ofera gratuit convorbiri nationale si internationale pentru convorbirile efectuate de la un computer la altul, dar taxeaza apelurile primite de pe telefoane clasice sau mobile.

Wednesday, March 11, 2009

Orange si Vodafone pe web.

Conform http://www.dailybusiness.ro/ In februarie pagina de web http://www.orange.ro/ a inregistrat 1,18 milioane de vizite si circa 15 milioane de afisari, pe cand http://www.vodafone.ro/ a intregistrat 786.207 vizite si 4,9 milioane de afisari. Pagina de web a Orange Romania a fost accesata in luna februarie de 592.404 de clienti unici, pe cand pagina Vodafone Romania a fost vizitata de 447.668 de clienti unici. In luna ianuarie, diferenta de clienti unici dintre cele doua portaluri a fost de 102.321, in luna februarie aceasta marindu-se la 144.736 de clienti unici.
Orange gestioneaza 5 domenii - orange.ro, orangenet.ro, orangeconcept.ro, orangemusic.ro si sharebox.ro.

Tuesday, March 10, 2009

Rezultate Vodafone

Vodafone Romania a anuntat indicatorii financiari principali pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2008. Compania a adaugat 133.461 de clienti noi in acest trimestru, ajungand la un numar total de 9.649.709 de utilizatori. La tot anul 2008 Vodafone Romania a adaugat un numar de 728.856 de clienti. Veniturile din servicii s-au majorat cu 1% in ultimele trei luni ale anului precedent, fata de aceeasi perioada din 2007. Totusi venitul mediu pe utilizator a scazut la 10,1 euro fata de 11,8 euro in anul precedent ceea ce nu suna prea bine, urmand acelasi trend ca si Orange. Romanii tind sa nu mai cheltuiasca la fel de mult pe serviciile de telefonie mobila , pur si simplu cei care cheltuiau multi bani pe aceste servicii gasind alte solutii de comunicatii sau alegand ofertele altor operatori. O alta explicatie a cresterii nr de utlizatori si a scaderii Arpu este faptul ca baza de utilizatorii devine volatila, bazata pe cartele prepaid neutilizate sau cu consum mic ceea ce face ca per total Arpu sa scada.

Sunday, March 08, 2009

Doamne, vino Doamne..sau macar raspunde la telefon!

Tocmai miroseam cum se fac mucenicii cand am citit o stire pe BBC. Astfel olandezii pot suna la un numar de telefon unde pot lasa mesaje pentru Dumnezeu. Numarul de telefon mobil este absolut necesar pentru ca Dumnezeu trebuie sa poata fi gasit oriunde si oricand. Doritorii, care vor trebui sa formeze numarul 06 - 4424 - 4901 (sau +316 - 4424 - 4901, pentru amatorii din strainatate), vor putea auzi urmatorul mesaj: "Acesta este glasul lui Dumnezeu. Pentru moment, nu va pot raspunde, dar va rog sa lasati un mesaj".
Si daca cand iti e lumea mai draga ii pica reteaua si nu te mai poate auzi ?

Friday, March 06, 2009

Telefoanele mobile sunt nocive si trebuie impozitate.

Telefoanele mobile apartinand membrilor personalului medical din spitale sunt purtatoare de bacterii periculoase si germeni rezistenti la antibiotice, arata un studiu realizat de o univeristate din Turcia. Specialistii au testat peste 200 de telefoane apartinand unor medici, asistenti si infirmieri prezenti in sali de operatii si sectii de terapie intensiva din mai multe spitale. 95% din telefoane erau contaminate cu cel putin o bacterie. Afectiunile pe care le-ar putea cauza acestea sau germenii merg de la iritatii minore ale pielii pana la boli mortale.

Asa ca daca tot exista taxa pe poluare am putea inventa taxa pe purtatorii de bacterii...Si cine nu poarta cel putin o bacterie sa arunce cu piatra sau sa nu plateasca impozitul...

Criza le-a luat mintile...

Cred din ce in ce mai mult ca aceasta criza a fost provocata de politicieni (la nivel mondial) ca un semnal pentru a-si arata muschii in fata oamenilor de business si a bancherilor care ii cam incalecasera ( vezi scandalul prin care Firmele de investitii, bancile comerciale, companiile din domeniul imobiliar si cele de asigurari de pe Wall Street au cheltuit peste 5 miliarde de dolari in 10 ani pentru a-si cumpara influenta politica)

Astfel criza economica vine si ca o justificare a masurilor aberante pe care vor sa le ia in curand guvernantii in orice parte a lumii si toate pe seama populatiilor. Asa, prin dominatia fricii si a insecuritatii pe care au raspandit-o prin media isi permit sa impuna orice masura fara comentarii. Oamenii prefera sa taca, sa inghita si sa accepte cu gandul ca mai bine tacem, stam pititi ca fazanul in tufis, observam si scuipam in san pana trece pericolul. Mai ales noi Romanii suntem obisnuti sa tacem si sa inghitim fiindca spiritul de luptatori ni s-a atrofiat dupa 45 de ani de intuneric.

Guvernul intentioneaza sa puna impozit pe telefoanele mobile, ceasuri si sistemele GPS, potrivit unui document de lucru pentru modificarea Codului Fiscal care poarta sigla Ministerului Finantelor (MFP). Primele pe lista Finantelor sunt telefoanele mobile, iPhone-urile si palm-urile, urmate de antenele satelit si sistemele GPS, În disperarea de a mai aduce bani la buget, Guvernul vrea să introducă noi biruri, de la plata TVA la tranzacţiile imobiliare ale persoanelor fizice şi până la accizarea ceasurilor, telefoanelor mobile, sistemelor GPS şi a revistelor porno !!!

Reprezentanţii Băncii Mondiale au recomandat autorităţilor române să limiteze creşterea salariilor la inflaţie, să îngheţe angajările şi să înceapă un plan multianual de eliminare a sporurilor. Pe deasupra, peste zeci de biruri vor fi introduse sau vor creşte anul acesta ori în 2010. Guvernul ne dă cu o mână şi ne ia cu zece. Pentru cele câteva măsuri fiscale anticriză care nu se vad, cetăţenii şi firmele din România vor plati preţuri usturătoare. Sunt convins ca dupa ce trece criza aceste masuri vor ramane in continuare in vigoare...

Dobanzile din Romania nu se reduc, activele si actiunile companiilor sunt la niveluri incredibile, leul s-a devalorizat, puterea de cumparare se prabusteste. Am senzatia ca razboiul al 3-lea mondial poarta numele de criza economica, se duce la nivel de individ si ni l-au bagat in casa si in suflete baietii destepti cu gulere albe ...

Thursday, March 05, 2009

O lume nebuna, nebuna, nebuna...

Lumea in general a luat-o razna....Cea mobila nu face exceptie! Sa fie criza economica vinovata de faptul ca facut sa explodeze nebunia in toata lumea ?
1. Nokia a amenintat autoritatile de la Helsinki cu relocarea afacerii, daca legislativul nu va aproba un proiect de lege, prin care conducerea sa isi poata spiona propriii angajati. Proiectul de lege prevede ca Nokia sa poata urmari destinatarul mesajelor electronice, data si ora trimiterii/primirii, expeditorul si dimensiunile atasamentelor
2. Bill Gates le-a interzis copiilor sai sa foloseasca produse ale firmei Apple. Dezvaluirea a fost facuta chiar de sotia sa, care marturiseste ca ea insasi viseaza uneori la un telefon IPhone, produs tot de Apple.
3. Vaticanul a propus renuntarea la mijloacele de comunicare pe telefonul mobil in fiecare vineri, pana la Paste iar episcopul de la Modena, Benito Cocchi le-a cerut italienilor sa renunte la mesajele scrise pe telefoanele mobile. A mai cerut ca in perioada postului sa se evite jocul pe computer, folosirea iPhone si a site-urilor de socializare pe internet.
4. Un om de stiinta din Australia, Paul Gardner-Stephan, a inventat un pantof care poate fi folosit pe post de telefon mobil si pe care datorita succesului mediatic se gandeste sa-l vanda online. Considera ca e cea mai buna solutie pentru a nu mai pierde telefoanele...
E cam greu totusi sa vorbesti la telefon pe strada, in tramvai , cand conduci, cand nu ti-ai mai schimbat sosetele de mult timp... De ce nu a inventat chilotii sau sutienul cu telefon mobil? Macar am fi avut priveliste pe Magheru...

Wednesday, March 04, 2009

Rezultate Orange Romania

Ziarul Financiar ne furnizeaza date interesante despre Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala. Orange a inregistrat anul trecut venituri de 1,31 mld. euro, mai mari cu 76 mil. euro (6,1%), fata de anul precedent,
In T4 2008 Orange a obtinut venituri de 334 mil. euro, cu 5 mil. euro mai mari (1,5%) decat cu un an in urma.
Numarul de clienti a crescut la 10,355 milioane, cu 5,5% (0,542 milioane) mai mult decat la finele anului 2007, insa sub estimarile facute de companie anterior.
Fata de luna septembrie 2008, numarul de clienti Orange a crescut cu 1,4% (147.000 utilizatori).
Numarul de utilizatori ai serviciilor EDGE si 3G a explodat in T4, crescand cu 527.000 (46%) la 1,673 milioane. Fata de finele anului 2007, numarul de clienti ai serviciilor de date a crescut cu 661.000 (65%).

Tuesday, March 03, 2009

Gazeta sporturilor- GSP pe mobil.

Gsp adica Gazeta Sporturilor , ziarul de sport apartinand trustului Intact, si-a lansat de curand o noua pagina pentru mobil. Ei erau deja prezenti in portalul Vodafone Live!, in Orange World Tolontan scria si un articol saptamanal special pentru Orange iar in portalul i-mode la Cosmote aveau pagina la sectiunea Sport. Iata ca baietii si-au dat seama cum evolueaza lucrurile in zona de mobile si impreuna cu Digitair au construit o pagina destul de aratoasa si plina de informatie gratuita pentru telefoanele noastre mobile. Si rezultatele nu intarzie sa apara mai ales ca GSP TV se prinde doar de cei care detin Digi Tv sau RDS...

Digitair spune ca m.gsp.ro a fost accesat insistent in prima etapa a returului de catre utilizatorii de internet mobil din Romania. Potrivit datelor site-ul a avut 20.260 de afisari si 5.758 vizitatori unici vineri 27 feb 2009. Sambata au fost peste 7800 de utilizatori unici iar in ultima zi a etapei, 7.200 de persoane au accesat de pe telefonul mobil site-ul gsp.


Posesorii de iPhone pot sa acceseze varianta clasica de web a gsp.ro

Asteptam replica celor din trustul Mediapro si Realitatea cu pagini mobile dedicate pentru prosport.ro, sport.ro sau Realitatea sport ...

Introducing GPT-4o

Cu lansarea lui Chat GPT-4o  OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...