Translate

Monday, April 12, 2010

Internetul mobil trece de 5 milioane de utilizatori

In trei ani internetul mobil a trecut pragul de cinci milioane de utilizatori.
In 2009 numarul conexiunilor s-a majorat cu 80%.
De la 2,74 milioane in decembrie 2008, numarul conexiunilor la internet mobil a crescut la 4,12 milioane la jumatatea anului trecut, conform datelor raportate ANCOM.

In decembrie 2009, Orange a raportat 2,7 milioane de clienti ai serviciilor de internet broadband.
Vodafone România a anunţat recent extinderea reţelei HSPA+, care oferă viteze de Internet mobil de până la 21,6 Mbps pentru download şi de până la 5,7 Mbps pentru upload in 15 noi localitati in plus fata de Bucuresti.
Desi lasat intr-un con de umbra in ultimul timp pe acest segment Romtelecom a raportat deja 27.000 de clienti pentru serviciul de internet mobil bazat pe tehnologie CDMA.
Cosmote Romania a lansat Connect o soluţie de conectare la la Internet prin intermediul laptopului care oferă access nelimitat la Internet prin intermediul reţelei broadband CDMA a Telemobil (Zapp)si care concureaza puternic ofertele Orange si Vodafone.
Totusi RCS&RDS a lansat serviciile de acces la internet mobil cu cele mai agresive tarife din piata ( gratis pentru clientii existenti) si la viteze bunicele de pana la 7,2 Mbps.

Nu mai punem la socoteala ofertele de internet pe mobil ( prin Orange World de la Orange, Internet pe mobil de la Vodafone si web'n'walk de la Cosmote) care dau acces la serviciile existente in internet pe ecranul telefonului mobil.

La sfarsitul lui 2010 vom trage linie si vom vedea daca apetenta consumatorilor pentru astfel de servicii si ofertele cu tarife din ce in ce mai bune vor reusi sa faca sa explodeze cifrele existente raportate de ANCOM .
Toata lumea lupta pe acest front si asta nu este decat in interesul consumatorului. Mai multi romani vor accesa internetul cu ajutorul mobilului si asta nu e decat un semn de evolutie.

Daca nu avem sosele bune macar sa ne dam cu viteza pe autostrazile informationale unde nu exista radare si totul e permis. Dupa cum vedem deja incepe inghesuiala...

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...