Translate

Thursday, April 08, 2010

Sharp isi doreste noi telefoane cu ecrane tridimensionale 3D ce nu necesita purtarea unor ochelari speciali

Producatorul japonez de electronice Sharp a prezentat de curand un ecran LCD tridimensional si anunta o noua generatie de telefoane mobile 3D, ce nu necesita purtarea unor ochelari speciali. Compania a mai prezentat si un ecran cu tehnologie touch, ce poate derula o fotografie 3D dupa alta, dar si un display conectat la o camera video ce prezinta in 3D imaginile inregistrate. Nu stiu ce succes vor avea japonezii in Europa sau SUA dar cu siguranta vor cuceri imediat inimile asiaticilor care nu prea se inghesuie la iPhone.

Desi Apple se lauda ca a vandut peste 300.000 de iPad-uri ( nu iPhone-uri) in prima zi a weekendului de lansare si in primele 48 de ore de la lansare circa 70.000 de unitati e posibil ca implementarea unei asemenea tehnologii 3D( care cu siguranta va ajunge si la Apple la un moment dat) sa creeze o isterie mult mai mare in piata si sa doboare toate recordurile de vanzari.

Problemele cu aceste gadget-uri si tehnologii e ca va trebui dezvoltat software dedicat de la zero si sunt putine aplicatii care pot fi adaptate la aceste noi tehnologii. De exemplu daca unui clip video pe care il ai stocat undeva poti sa-i faci resize, sa-l transformi in diferite formate si sa-l pui pe un telefon in 3D trebuie sa-l ai filmat inca de la inceput cu device-uri dedicate.

Si probabil marile companii care ofera solutii de securitate trebuie sa se axeze tot mai mult pe servicii pentru protejarea telefoanelor mobile pentru ca vom vedea si multi virusi in 3D.:)

Deocamdata se vad firav si cei din 2D dar e bine ca dezvoltatorii si furnizorii de securitate software incep sa se indrepte si catre dispozitivele mobile. De exemplu Kaspersky Lab a lansat in Romania Kaspersky Mobile Security 9 (KMS 9) destinat telefoanelor mobile de tip smartphone.
Pe piata exista si ESET Mobile Antivirus. Printre telefoanele compatibile cu ESET MAV se numara si Samsung BlackJack II si Sony Experia X1.

1 comment:

Cristi Popescu said...

Apple lucreaza se pare la un nou produs interesant: o pereche de ochelari speciali care pot fi conectati la iPhone, iPad si iPod Touch, astfel incat utilizatorul sa poata urmari continut 3D la ei. Gadgetul va dispune si de o camera video orientata spre exterior, astfel incat cel care foloseste ochelarii sa fie avertizat cand cineva din jur ii atrage atentia sau se apropie de el. Lentilele vor putea imparti imaginea in doua cadre diferite, unul pentru fiecare ochi, astfel incat sa para ca imaginea e vazuta din unghiuri diferite. Astfel, imaginea va fi una stereoscopica, dand privitorului senzatia ca urmareste un film 3D.

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...