Translate

Monday, January 12, 2015

In numele masurilor de securitate dupa atacurile de la Paris - legi emotionale in luptele pentru detinerea absoluta a informatiei.

Legea bancara a anului 1933, cunoscuta si sub numele de Actul Glass-Steagal a separat bancile comerciale de cele de investitii. Separarea bancilor comerciale de cele investitionale si aparitia Actului Glass-Steagall s-au petrecut ca urmare a rivalitatii dintre miliardarii JP Morgan si John Rockefeller intrucat grupul bancar condus de Rockefeller dorea sa ridice costul rivalilor sai, House of Morgan si sa detina suprematia si in lumea bancara.

Pornind de la aceste considerente explicate in revista Historia  pot extrapola si emite teoria si ca in spatele legii si a “masurilor masive de securitate" dupa incidentele sangeroase de la Paris exista interese economice in razboiul pentru resurse dus intre mai multe entitati.

Si cum resursa cea mai importanta a timpurilor noastre este “informatia” presupun ca aceste noi legi sunt facute nu neaparat pentru securitatea fizica a Europei cat pentru avantajul informational impotriva competitorilor. Ma refer la lupta pentru informatie si pentru avantaje de orice fel intre entitatile care conduc USA, Europa, Rusia, China…

Toata presa din Europa urla acum pentru aceste legi si unelte contra terorismului de care au nevoie serviciile de securitate din Europa. Simultan in mai multe tari se cere un control strict si o monitorizare a tuturor cetatenilor pentru a ne pazi de cei cativa nebuni care pot distruge totul in jurul lor. Se cere regandirea spatiului Schengen si introducerea controalelor vamale.
Se pierde libertatea si confortul zecilor de milioane de oamen, pe langa bugete imense investite din banul public in numele unei securitati si a luptei contra terorismului.

Nu sunt un expert in securitate insa cred ca acum se speculeaza un moment emotional pentru a obtine avantaje legislative la nivel global.  Creaza nevoie, obtine reactie si propune solutie. Creaza problemele ca sa se vina se vina mai apoi cu solutiile convenabile , costisitoare si care vor suge din banul public al oricarei tari. Oamenii platesc din buzunarele proprii aceste masuri si vor mai si pierde din timpul lor sa fie scanati, controlati, monitorizati, etichetati, grupati, inventariati si ca in viitor sa li se vanda pe baza identitatii produse si servicii targetate. Teroristii vor sti intotdeauna cum sa treaca peste aceste masuri.

Singurii beneficiari ai acestor legi sunt entitati sau grupuri restranse de interese care vor obtine avantaje materiale, comerciale, politice si de putere discretionara asupra concurentilor economici.Sunt cei care vand sistemele de securitate, cei care testeaza si vand tehnologii noi, cei care pot folosi informatia si utiliza in lupta politica: Iata de exemplu ce se poate face si cu cat se vinde o baza de date de CNP-uri in Romania: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Trafic+cu+CNP-uri+O+baza+de+date+se+vinde+pe+piata+neagra+si+cu+



Cred ca cei care doresc sa produca teroarea, adica acei teroristi ( angajati de servicii sau manipulati ideologic ) vor invata repede sa gaseasca alte solutii si scenarii, de altfel asa cum s-a dovedit ca au facut-o mereu. Vor sti cum sa ocoleasca aceste legi si masuri de securitate. Inventivitatea lor va depasi logística si lógica acestor legi cu care vor ramane miliarde de oameni sa le inghita ca si proceduri obligatorii. Ce parere aveti de faptul ca se doreste moderarea comentariilor pe toate forumurile si siteurile de stiri datorita acestor legi de securitate? Cine profita de cenzura?Cine va sti exact ce sa faca si ce masuri sa ia, cum sa reactioneze atunci cand se porneste si rostogoleste un trend social, un trend politic?

Credeti ca dupa legile din USA de dupa 11 septembrie au scazut posibilitatile fanaticilor ? Ma indoiesc. Pentru ca imaginatia lor este nelimitata si nu poate fi controlata. In schimb au crescut posibilitatile de control , de ascultare, de monitorizare, de stocare , de analiza , de manipulare, de indobitocire si de conducere facila, in masa a populatiilor. Credeti ca inregistrarea cartelelor telefonice si vanzarea lor cu buletinul va limita imaginatia facatorilor de rau? Parisul deja vindea cartelele cu buletinul si totusi nimic nu i-a impiedicat pe teroristi sa comunice....Si daca baietii se pricep sa cloneze cartelele?  Daca le fura pur si simplu de la unii nevinovati ? Daca nu mai folosesc telefonul mobil cu cartela si vorbesc direct pe Skype, Viber sau orice alta aplicatie de VOIP? Stiati ca Apple in USA a lansat telefonul fara SIM ? Daca gasesc ca o solutie de comunicare Snapchat sau cu porumbeii calatori ?

Eu sunt de acord cu CCR care spune ca legea cartelelor prepay cu buletinul nu reglementează garanţii suficiente care să permită asigurarea unei protecţii eficiente a datelor cu caracter personal fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicită a acestor date. Poate ca sunt alte legi imperios necesare in Romania care trebuie adoptate cu celeritate. De cate ori sa se pronunte societatea civila despre ne-urgenta acestei propuneri de lege ? 
Pana la urma o vor impune, indiferent ca vrem noi sau nu .
Pentru ca sunt unele forte deasupra intereselor noastre ale muritorilor de rand. Ca acele forte ce joaca in rivalitatea dintre miliardarii JP Morgan si John Rockefeller.


http://playtech.ro/2014/prepay-cu-buletinul-efecte-nocive/
În noiembrie 2013, GSMA a realizat un studiu privind impactul introducerii reglementărilor asupra cartelelor prepay la nivel mondial, cu avantaje și dezavantaje. Marea Britanie, Cehia, România și Noua Zeelandă tatonează înregistrarea lor. În Mexic măsura a intrat în vigoare în 2009 și a fost retrasă trei ani mai târziu, după ce a arătat că nu a prevenit în vreun fel violența, criminalitatea și nu a ajutat la condamnarea infractorilor. Un studiu mai detaliat  ce merita citit de cei care propun aceasta lege.



No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...