Translate

Wednesday, January 10, 2007

2007- anul internetului mobil

Mici bijuterii electronice portabile care ne vor ocupa buzunarele si gentile - acesta este, in viziunea AFP, noua revolutie in telecomunicatii. Revolutia internetului mobil, la fel de spectaculoasa ca si cea inregistrata in urma cu un deceniu, cand internetul a “navalit” in casele si birourile din toata lumea.La Consumer Electronics Show , care are loc intre 8 si 11 ianuarie in Las Vegas, marii jucatori din IT&C au aruncat pe piata oferte care se adreseaza unei piete uriase: pana acum, doar 10% dintre utilizatorii de telefonie mobila folosesc aceasta facilitate.Ce au prezentat jucatorii importanti? Super-telefoane sau aparate portabile dotate cu ecrane tactile, conexiune la internet sau cu camere si sistem de pozitionare GPS. Adica servicii asemanatoare celor oferite de PC-uri, cu toate dotarile si avantajele acestuia, avand insa in plus avantajul mobilitatii.Pana acum, giganti precum Yahoo, Google si MSN, dar si MySpace si YouTube s-au adaptat deja telefoanelor mobile. Luni, grupurile MediaFlo si Samsung au anuntat aparitia sistemului de difuzare al televiziunii prin telefon sau un cititor video portabil.

Tot luni si tot in Las Vegas, oficiali ai Nokia si Motorola au vorbit despre noua revolutie din IT&C. "Mobilitatea va schimba cu siguranta internetul”, a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia.“Nu este decat inceputul, totul se va succeda intr-o viteza ametitoare de-acum inainte”, a spus si Ed Zander, patronul de la Motorola - numarul doi in telefonia mobila.Grupul Yahoo a trecut si el in ofensiva luni, lansand un portal si un motor de cautare special adaptate pentru utilizatorii de internet mobil. Nici rivalii sai nu stau cu mainile in san: Google a lansat recent Google Mobile, o versiune pentru serviciile mobile, iar Microsoft - un motor special destinat mobilelor, sub numele de Live Search for Mobile.In acest moment, conform AFP, cea mai mare parte a clientilor de telefonie mobila folosesc mobilul doar pentru a servicii de voce, dupa cum afirma si analistul Carmi Levy.Un alt sondaj arata ca doar 3,8% dintre americanii care au telefoane mobile au ales un model inteligent, in vreme ce 8,8% dintre europeni au facut aceasta alegere.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...