Translate

Monday, May 07, 2007

Nu stim cine e dat-o insa nu se prea pricepe.



Toate ziarele anunta ca operatorul Cosmote "va prezenta la expozitia IT&C CERF 2007 serviciul i-Mode, care permite accesarea internetului de pe telefonul mobil".
Nu stiu de unde a pornit insa cred ca ziarele au preluat o stire de la cineva care nu prea a aprofundat problema.

Tehnologia i-mode a fost lansata in anul 1999 de operatorul japonez DoCoMo. I-mode nu permite accesarea internetului ci este un serviciu de wireless Internet foarte popular in Japonia si in alte tari, o adevarata filosofie bazata pe ideile lui Takeshi Natsuno responsabil pentru business development in DoCoMo. E ca si cum ai spune ca Wap-ul permite accesarea internetului e telefonul mobil.
WAP-ul ca si i-mode "este un standard international pentru aplicatii care folosesc internetul wireless. Spre deosebire de standardul WAP care foloseste WML-ul ca protocol i-mode-ul imprumuta de la internetul "fix" formate da date ca C-HTML bazat pe HTML. De asemenea a devenit un succes in Japonia datorita modelului de business promovat care se comporta ca un ecosistem ( in care toti stakeholderii sunt motivati in aceeasi masura) dar si al serviciului de e-mail incorporat in telefon care permite dezvoltarea de aplicatii adiacente.
Vom vedea ce inseamna i-mode peste 2 zile. Mai avem putina rabdare...

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...