Translate

Monday, January 26, 2009

Norc- serviciu romanesc de tip street-view

Din prezentarea baietilor de la eXtreme Soft Group spilcuiesc cateva cuvinte despre ei. Iata ca si in Romania se reuşeşte transformarea în realitate a unui proiect la care s-a lucrat aproape un an şi jumătate, oferind în premieră pentru mediul on-line un serviciu de "street-level imaging" 100% românesc - serviciul Norc.
Norc, prin intermediul grupului de site-uri norc.ro, norc.at, norc.cz, norc.sk, norc.pl, mappi.ru este primul serviciu web "Fabricat în România", ce permite vizitatorilor să realizeze plimbări virtuale prin oraşe din Europa Centrală şi de Est, utilizând un sistem de navigare între imagini panoramice realizate la nivel de stradă, sistem cunoscut şi sub denumirea de "street-view" sau "street-level imaging".
Imaginile puse la dispoziţia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referenţiate la nivel de stradă. Tehnologia constă în utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat câte un dispozitiv proprietar de fotografiere panoramică, bazat pe 10 camere fotografice corelat cu un sistem de poziţionare globală (GPS) cu corecţii (DGPS).
Acoperirea actuală :
România - www.norc.ro – Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, Braşov şi Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Piteşti, Târgovişte
Austria - www.norc.at – Viena
Cehia - www.norc.cz – Praga, Brno
Slovacia - www.norc.sk – Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra
Polonia - www.norc.pl – Varsovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw
Rusia - www.mappi.ru – Moscova

E un inceput, se vede ca sunt multe de facut dar ii felicit pe baieti ca incearca sa ne aduca la zi cu tehnologia si ca nu se dau batuti concurand cu mastodontii de la Google (Street view) pentru care deocamdata Romania nu prea exista pe harti...Baieti.. va asteptam cu o versiune pentru mobil !

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...