Translate

Monday, January 11, 2021

Conturile Revolut nu sunt obligate sa se supuna controalelor Fiscului din Romania

Guvernul României a emis recent o ordonanță de urgență OUG 111/2020 care aliniaza legislația românească la cea europeană anti-terorism si contra spalarii banilor si care da acces fiscului la toate conturile bancare ale unui client din Romania.

Cu toate acestea, ANAF nu va avea acces la conturile individuale ale clienților Revolut si nici nu pot fi nici poprite de ANAF cu toate statul roman se poate prevala de aceasta lege.

Asta pentru ca Revolut este o entitate financiară care nu este rezidentă în România si nu e obligata sa raspunda in fata entitatilor statale din Romania

Poate "ANAF va avea acces la contul global deținut de Revolut la Libra Internet Bank și implicit la tranzacțiile realizate de Revolut prin acel cont", spun bancherii. Asta pentru ca Revolut a lansat pentru conturile in Lei, un parteneriat cu Libra pentru ca userii sa aiba IBAN romanesc.

 ANAF ar putea avea indirect informații despre unele tranzactii ale clienților Revolut din România, dar nu la toate, și nu la situația generală a conturilor clienților Revolut din România 

De supravegherea directă a tranzacțiilor se va ocupa Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). 

Cu atat mai putin vor avea acces la conturile de crypto moneda si tranzactiile pentru schimburi valutare de pe aceasta platforma. Acestea nu sunt considerate tranzactii cu moneda si nu ar tb sa se supuna acestei legislatii.


Totusi, pentru situatii speciale fiscul ar putea cere celor din Letonia acces la aceste date iar cei de la Revolut, daca au o decizie a unei instante din Letonia ar putea sa furnizeze fiscului toate informatiile necesare.




No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...