Translate

Friday, January 15, 2021

Benefito Mobile, o noua retea MVNO in Romania

In trimestrul 2 din 2021 urmeaza sa se lanseze un nou MVNO pe piata din Romania. Piata din Romania este foarte competitiva iar preturile serviciilor telecom sunt foarte scazute. Pe pietele vestice MVNO-urile detin 10% din piata. In Romania, aceste afaceri nu prea au prins , vezi Lyca mobile sau cartelele Frog de la Cosmote ori cartelele Can Can oferite in ziarele de la acea vreme.

Ideea Benefito Mobile este frumoasa pentru ca ideile de cashback, reduceri si cupoane atrag momentan pe piata din Romania. Orice banca (ING cu Bazar ) sau Revolut cu beneficiile si cashback-ul aferent, ba chiar Orange Money incearca sa atraga clienti pe baza reducerilor la cumparaturi sau la plata serviciilor.

Astfel start-up-ul Benefito Mobile e primul operator mobil virtual (MVNO) din România care va incerca sa lanseze o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziția de produse și servicii de la companiile partenere. 

Benefito Mobile vrea ca retailerii sa se poata diferentia fata de concurență oferind clienților fideli beneficii semnificative la tot coșul de cumpărături si aceste reduceri sa sa transfere in credit utilizat la reîncărcarea cartelei pentru telefonul mobil.

Roca X anunță o investiție de 150.000 Euro în acest start-up mizand pe faptul ca pentru a-și fideliza clienții, majoritatea retailerilor din România folosesc carduri prin care cumpărătorii acumulează puncte sau  beneficiază de reduceri la anumite produse. Practic in loc de bani inapoi,retailerii vor oferi credit telecom pe aceste cartele.

Urmeaza de vazut cat succes vor avea pentru ca e mult de munca in zona.  Pe langa operatorii mobil, vor trebui sa convinga si retailerii ca oferta lor merita luata in seama si de ei si de catre clientii lor.

Momentan n-am vazut un site de prezentare al companiei Benefito Mobile.

Asteptam si vom vedea pentru ca de la idee la punerea in practica e cale lunga…

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...