Translate

Monday, February 25, 2008

CEO trece, CEO vine....

Business Standard dedica un articol plecarilor si venirilor CEO in companiile de telecom de la noi.
In septembrie vom sti daca Richard Moat, CEO Orange Romania isi va incheia cel de-al doilea mandat in tara noastra.
Pe 17 ianuarie, Chris Batalliard a fost numit CEO al Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, dupa demisia lui Piermario Di Pietro. Cateva zile mai tarziu, Cosmote Romania, al treilea jucator de profil, a anuntat inlocuirea lui Nikolaos Tsolas din fruntea companiei cu Stefanos Theocharopoulos. Saptamana trecuta, UPC Romania, liderul pietei CaTV, a anuntat inlocuirea in functie a lui Richard Anderson cu Jack Mikaloff.

Richard Moat a fost numit in actuala functie in 14 septembrie 2004, pe un mandat de doi ani, prelungit in 2006. Richard Moat lucreaza in grupul Orange din 1992, in 2002 fiind numit CEO al Orange Danemarca, operator pe care l-a ridicat pe locul trei din cinci, in piata daneza de telefonie mobila, cu o cota de piata de 12%. Predecesorul lui Moat la Orange Romania, Bernard Moscheni, a condus timp de patru ani (2000-2004) in tara noastra, dupa care a coordonat (2004-2008), Mobistar, subsidiara de telefonie mobila a France Telecom in Belgia.

In prezent, Moscheni conduce BTC, principalul operator de telefonie fixa din Bulgaria, detinut de grupul financiar american AIG, si subsidiara acestuia de telefonie mobila, Vivatel. Surse din piata au comentat ca plecarea lui Anderson, la inceputul anului, ar fi legata de rezultatele modeste inregistrate de operator in cursul anului trecut, cand UPC a pierdut constant din clientii businessului de cablu TV: daca, la 31 martie 2007, UPC avea 1,4 milioane de abo- nati la cablu TV, la 30 iunie, numarul acestora era de 1,35, respectiv 1,15 milioane, la 30 septembrie. Spre deosebire de Anderson, Moat a adus Orange Romania in pozitia de lider de piata, cu o crestere spectaculoasa, in cursul mandatului sau: operatorul si-a dublat, practic, numarul de clienti si cifra de afaceri in cei patru ani de cand in fruntea sa este Richard Moat.

Astfel, la sfarsitul anului 2004, Orange Romania raporta 4,93 mil. utilizatori si o cifra de afaceri de 624 milioane de euro, cu un profit brut de 335 mil. euro (53,7%).Trei ani mai tarziu, la 31 decembrie 2007, Orange a anuntat 9,813 mil. utilizatori (99% crestere fata de 2004) si o cifra de afaceri de 1,234 mld. euro (97,7% crestere fata de 2004

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...