Translate

Wednesday, November 12, 2008

Lumea se mobi-lizeaza !


Utilizatorii telefoanelor compatibile Java produse de Nokia sau Sony Ericsson care instaleaza versiunea 4.2 a browserului Opera Mini pot viziona clipurile de pe site-ul de video sharing YouTube.com. Interesanta aceasta idee avand in vedere ca browser-ul Opera Mini vrea sa foloseasaca clipurile YouTube ( acesta apartinand deja gigantului Google care isi promoveaza propriul Google Chrome) . Google are propriile planuri si aplicatii customizate pentru cautarea pe telefoanele mobile.
Pe de alta parte Yahoo a venit cu o aplicatie si mai interesanta care incearca sa simplifice cautarea pe telefoanele mobile- tehnologia de cautare vocala One Search with voice. Pentru a cauta trebuie sa apesi pe butonul talk si sa spui cuvintele cheie dupa care se face cautarea. Telefonul trimite cuvintele catre serverele Yahoo care le convertesc in text si apoi efectueaza cautarea. Apoi rezultatele impreuna cu o reclama sunt afisate direct pe ecranul telefonului.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...