Translate

Thursday, September 24, 2009

Sidewiki - o noua aplicatie Google.

Google a anuntat lansarea unei noi aplicatii Sidewiki ce permite utilizatorilor sa puna comentarii pe orice site de pe internet. Cei care isi instaleaza aplicatia "Google Toolbar with Sidewiki" pot pune comentarii la orice site si pot si vizualiza ce au scris altii. Compania spune ca un algoritm puternic va permite postarea in pozitii superioare a opiniilor de calitate si cu adevarat folositoare.

Unele site-uri se vor arata deranjate deoarece prefera ca cititorii sa posteze comentariul direct pe site, nu prin aplicatia Google.

Problema e ca Google devine astfel moderator mondial peste internet si se cam termina cu cenzura sau manipularea locala a comentariilor cititorilor de pe site-uri. Va fi o lupta acerba pentru suprematia informatiilor , manipularea si moderarea comentariilor nu va disparea insa se vor cheltui mai multe resurse , vor avea acces doar interesele mari sau se vor folosi metode mai ingenioase pentru a pacali algoritmul Google.
La ce ma refer concret : sa spunem ca pe un forum se comenteaza negativ la adresa unui brand sau operator ori serviciu. Pana acum se intervenea la providerul local cosmetizand sau eliminand comentariile negative. Ei bine, va fi mult mai greu sa dai ratinguri la comentariile din Google dar nu imposibil. ( Depinde cati bani o isa ia Google pentru asta...)

Care e legatura cu mobilul? Probabil va fi disponibila si o versiune pentru mobil:)

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...